Novak Đoković i Nataša Bekvalac najtraženiji na Guglu

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 15 Dec 2011

Novak Đoković je najpretraživanije ime poznate ličnosti iz Srbije na Guglu ove godine pokazali su danas rezultati istraživanja koje kompanija Gugl sprovodi svake godine.

Globalno na vrhu liste ličnosti sa najvećim brojem pretraživanja je pevačica Rebeka Blek, navodi se u Guglovom Zeitgeist-u, pregledu pojmova koji su najčešće upisivani u internet pretraživač tokom 2011. godine. Istraživanje, koje se inače sprovodi u više od 40 zemalja širom sveta, ove godine prvi put sprovedeno je i u Srbiji.

Na osnovu učestalosti pojavljivanja pretraživanih pojmova, Zeitgeist nudi jedinstven pregled glavnih i najzanimljivijih događaja i trendova u toku protekle godine. Posmatrajući rezultate u Srbiji, može se zaključiti da najveće interesovanje vlada za sadržaje zabavnog karaktera.
Teniser Novak Đoković je, očekivano, najpretraživanije ime neke poznate ličnosti iz domaćeg sveta sporta i zabave u proteklih 12 meseci u Srbiji. Pored njega, u listi najpretraživanijih 10 ličnosti kvalifikovale su se i pevačice Nataša Bekvalac Seka Aleksić iz sveta zabave.

Od prvih deset, čak pet najčešće pretraživanih ličnosti predstavljaju internacionalne muzičke i filmske zvezde. Ličnosti koje beleže najveći porast broja pretraživanja u Srbiji su Ratko Mladić, pevačicaEjmi Vajnhaus, teniser Novak Đoković, pevačica Nataša Bekvalac i naučnik Nikola Tesla.

Pored informacije o tome šta zanima ljude u Srbiji, Gugle Zeitgeist nudi uvid i u teme koje su bile od interesovanja na globalnom nivou.
Na globalnom nivou, ovogodišnji pojmovi sa najbržim rastom potvrđuju visoko interesovanje za popularnu kulturu, s obzirom da listu predvodi pevačica Rebeka Blek, a prate je Adele Rajan Dan, a u prvih deset svoje su mesto našle stranice društvenih mreža kao i nove tehnologije kao što su igrica Betlfild 3 i AjFon 5. Očekivano, nedavno preminuli osnivač kompanije Apple, Stiv Džobs, takođe je među top 10 “najguglanijih” imena.

Reklame

1 komentar

  1. Nevena said on 18/12/2011 at 11:57

    Novak Djokovic je svojim znojem i radom postigao da bude na toj listi dok je Natasa to uspela svojim skandalima i nemoralom. Molim vas nemojte njih dvoje uporedjivati u nikakvom smislu to je uvreda za naseg najcenjenijeg sportistu.

Ostavite komentar