Olivera Kovačević: Mnogo je plagijata moje emisije

Izvor: Press online
Postavljeno 09 Dec 2011

Olivera Kovačević, jedna od najvećih zvezda srpskog televizijskog neba, u razgovoru za PressTV otkriva da je imala nekoliko ozbiljnih ponuda prethodnih godina da napusti RTS, ali da je ostala verna svojoj emisiji „Da, možda, ne” koja se odnedavno ponovo emituje.

Olja kaže da je bilo mnogo pokušaja, čak i očiglednih plagijata, i da je  raduje što je današnji trend pokazao da sam još onomad bila u pravu. Međutim, tek kada neko lice postane jače od naziva emisije, onda je ono njen vlasnik.

- Iako sam formu i naziv emisije „Klopka” zaštitila u Zavodu za patente, nije jednostavno da dokažete da je nešto na TV prepisano, iako bi narodni pevač rekao „sve je isto samo njega nema”. To jeste forma „ja i gosti u studiju”, ali kao i u šahu, već posle nekoliko poteza, otvara se bezbroj mogućnosti… Na televiziji Pink je posle mog odlaska munjevitom brzinom napravljena emisija „Zamka”, koja je i naslovom ličila, međutim promenjen je jedan elemenat i eto ti osobenosti. Npr. nije bilo klopka pitanja na kraju. Bilo je emisija i koje su brže nestale nego nastale. Ljudi su me pitali i za emisiju „Stav Srbije” na Prvoj: gosti, tema, istraživanje, prilozi i publika koja pita. Jeste mnogo, ali razlika je u tome što su gosti u studiju novinari.

Reklame

Ostavite komentar