Stanje Katarine Prlinčević se pogoršalo

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 04 Dec 2011

Manekenki Katarini Prlinčević (19), koja je pre četiri dana ofarbala kosu kolor-šamponom na biljnoj bazi proizvođača „Stevan stil” i pritom dobila alergiju, sve je teže.

Nakon što se osula i glava joj se potpuno deformisala, sada su joj i oba oka zatvorena

Katarina je ofarbala kosu kolor-šamponom, ali je dva dana nakon toga nastupila alergijska reakcija od koje se potpuno izobličila. Već četvrti dan prima hormonske injekcije, dobila je i koktel lekova, ali poboljšanja nema.

- Prvo mi je nateklo i zatvorilo se jedno oko, a ubrzo i drugo – priča Katarina. – Ništa nisam mogla da vidim i prepala sam se! Čini mi se da ni lekari više nisu sigurni šta se dešava. Rekli su mi da će alergija trajati 72 sata, ali već su prošla četiri dana.

Direktor Zavoda za kožne i venerične bolesti, doktor Aleksandar Adamović upozorava da se zbog ovakvih alergijskih reakcija treba pridržavati uputstva sa pakovanja farbe i isprobati je na koži pre upotrebe. Pritom, treba sačekati najmanje 48 sati

- Sve farbe za kosu pretežno imaju iste sastojke, dok pojedine imaju i takozvane ekskluzivne supstance koje se nalaze samo u njima – ističe Adamović. – Ako se pri testu na koži pojavi crvenilo, treba uraditi alergotest da se tačno utvrdi na šta je osoba alergična. Ipak, ovako drastične reakcije veoma su retke

Ovo potvrđuju i sami proizvođači, preduzeće „Stevanstil”, gde ukazuju da je reč o klasičnoj alergijskoj reakciji.

Upravo zbog toga se na amblaži štampa posebno upozorenje da svaka farba pre upotrebe najpre mora da se testira.

Reklame

Ostavite komentar