Talenat: Siromašni producent i još jedna Adel

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 19 Dec 2011

Još jedno uzbudljivo veče puno talenata i onih malo manje talentovanih, kreativnih, duhovitih… ali su ipak najveći utisak ostavili producent koji stvara na računaru od 50 evra, plesni duo Miloš i Miloš i crnogorska Adel.

Iako Srbija ima mnogo talentovanih mladih ljudi pojedini kažu da nemaju novca ni za garderobu, a kamo li za skupu muzučku opremu. Upravo jedan od njih je i Aleksandar Bosanac, koji na svom računaru koji više nigde u svetu ne može da se kupi, u pocepanoj majici stvara “remek dela”.

“Potrošio sam grdne pare za put, imam samo ovaj komp i na njemu pravim muziku uglavnom za francuske muzičare, ali sve je to prijateljski, ništa još nisam zaradio”, rekao je Aleksandar i bukvalno zasvirao na tastaturi…

“Ako ovako radiš na kompjuteru od 50 evra ne smem ni da pomislim kako to zvuči na nekom skupljem”, rekao je Tasa, a Bosanac će morati opet da potroši “grdne pare” jer je među 40 najtalentovanijih.

U “klubu najboljih” je i simpatična i ne tako samouverena, ali zato uporna Crnogorka koja je bez reči ostavila i žiri i publiku svojim izvođenjem pesme “Someone like you”.

“Ovo mi je drugo učešće i možda opet budem pevala ružno”, rekla je Jelena Jokić pre nastupa i naravno da nije bila u pravu jer žiri želi da bar još jednom čuje to njeno “loše” pevanje.

Taman kada se aplauz stišao, na scenu su istrčali Miloš i Miloš, učenici šestog razreda, koji su zbog učešća u Talentu propustili “veoma bitan kontrolni”, ali su zato položili plesni ispit za koji su sami osmislili koreografiju.

Igrali su uz pop, rok, džez klasike, a nastup su završili jednim tradicionalnim srpskim kolom. Reči su bile suvišne, a Mina, Mili i Tasa su jednoglasno rekli – Da!

Najemotivniji nastup priredili su Nina i Marko. Dok je on svirao gitaru, Nina je besprekorno pevala setnu makedonsku narodnu pesmu i ne samo da je umalo žiri i publiku dovela do suza, već je i njima dvoma malo falilo da puste suzu kada su od publike dobili gromoglasan aplauz, a od žirija “tri velika da”.

Anja Mihajlović nas je podsetila na Dženis Džoplin, Marija Lukić, profesorka vajanja kojoj ni nastavnica pevanja a ni roditelji nisu dali da se time bavi, na 65. rođendan Fredija Merkjurija, a trojica braće okupljeni u grupi Downtown Crow da srpski rep ima i te kavu budućnost, samo ga treba malo “probuditi”. Ako je suditi po njihovom nastupu za to postoje realne šanse.

Uživali smo i u nastupima nekoliko harmonikaša, koji su na ovom instrumentu bliskom našem folkloru svirali kompozicije koje teško da bi se usudili i poznati harmonikaši da sviraju…

Bilo je naravno i onih manje talentovanih, ali duhovitih kao što je jedna vaspitačica u penziji kojoj je životna želja da peva operu ali, kaže, za pevanje baš i nema talenta. Ipak, ona se dosetila pa je pevala ili svirala ili smo duvala u češalj kroz maramicu i proizvodila krajnje neobičnu melodiju.

Ipak, to joj nije bilo dovoljno za prolazak dalje za razliku od plesne grupe Dance Factory, a Mina je posle njihovog nastupa opet bila iznenađena “trendom odličnih debelih plesača”.

Iznenađenja će da bude još, ali naredne nedelje kada je će novi kandidati da se bore za naklonost žirija i publike.

Reklame

Ostavite komentar