Toma Panters: Trema zbog Lea Martina

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 15 Dec 2011

Na splavu “Kapetan” uz svirku Tome Jovanovića, poznatijeg kao Toma Panters, nekad su lumpovali Pavle Vujisić, Olivera Marković, Zoran Radmilović, sportisti, političari, policajci, manekenke, beogradski žestoki momci. Toma priznaje da je muzičara od njega napravio legendarni pevač Leo Martin.

- Prvi put sam zasvirao i zapevao na splavu GP Rad, na koji je baš toga dana pristigao svojim brodićem čuveni Leo Martin.

Kada me je pozvao da mu sviram počeo sam da se tresem od treme. “Hajde, sviraj što najbolje znaš”, rekao mi je. Zasvirao sam i zapevao “Đelem, đelem”. Rekao mi je da sam dobar i da će napraviti muzičara od mene, ali pod uslovom da kad god nauči novu pesmu dođem na njegov brod da me on prvi čuje – priseća se Jovanović.

On kaže da je jedini Jugosloven koji je u doba Josipa Broza Tita i socijalizma dobio otkaz u preduzeću zbog jednog dana izostanka.

- Radio sam u Ateksu i svirao, imao sam lovu do krova, oblačio se kao princ, vozikao taksijem. To se nije dopadalo mom direktoru i šefu i kada se prvi put nisampojavio na poslu dobio sam otkaz.

Nikada nisam imao ni dana bolovanja, ali su falsifikovali u mom kartonu da sam uzimao bolovanje svaki čas. Članovi lekarske komisije su me ispitivali, ali sam odmah video kuda to vodi pa sam počeo da se šalim.

Rekao sam im: “Ja sam gospodin čovek, muzičar, za 15 dana bolovanja sviram lekaru pola sata, za mesec dana sat vremena, a za tri meseca na slavi ili svadbi.” Istog trenutka su mi uvalili rešenje o otkazu bez prava žalbe.

Reklame

Ostavite komentar