Željko Joksimović: Evrovizijska pesma Srbije biće moćna

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 14 Dec 2011

Melodija pesme za naredni „Eurosong“ je gotova, radi se na tekstu, otkrio je RTS-u Željko Joksimović. Svestan sam odgovornosti, sigurno se obrukati nećemo, ističe srpski predstavnik.

Nepunih mesec dana otkako je Radio-televizija Srbije objavila da će predstavljati našu zemlju na predstojećem „Eurosongu” u Azerbejdžanu, Željko Joksimović je, ekskluzivno za Jutarnji program RTS-a, otkrio da je melodija stvorena i da je na redu pisanje teksta pesme.

„To je pesma svih nas. Svestan sam odgovornosti koju imam kao predstavnik Srbije na sledećem ‘Eurosongu’ i veoma sam posvećen. Pesma je već nastala i sada radimo na tekstu. Otkriću još tek toliko da će pesme biti snažna, po pitanju emocije i zvuka.”

Željko naglašava da je ova prilika koja mu je ukazana, uprkos prethodnom iskustvu, za njega najlepša do sada.

„Po prvi put imam dovoljno vremena, nemam kratke rokove i u tome stvarno uživam. Osećam se fantastično. Prošao je prvi talas velikog uzbuđenja i reakcija mojih prijatelja iz čitavog sveta i sada mirno stvaram.”

„Pesma Evrovizije” biće održana u maju 2012. godine, u prestonici Azerbejdžana, Bakuu, a kompozicija sa kojom će se takmičiti Srbija, biće predstavljena početkom iduće godine na RTS-u.

„Kalkulišemo malo u vezi sa tim. Važno je ukomponovati i sve druge detalje koji nisu samo umetnički i muzički. Svesni smo da je vrlo izvesno da će taj trenutak objavljivanja biti vrlo važan momenat i naše kampanje za Srbiju, ali i da će od toga zavisiti i usmerenje nekih drugih pesama koje budu potom predstavljene u drugim zemljama-učesnicama. Radimo na tome da napravimo dobru, najbolju moguću prezentaciju. Nadam se da ćemo uspeti da budemo odlična ekspedicija koja će sve najbolje doneti tamo u Azerbejdžan.”

Velika očekivanja RTS-a, njegove publike, ali i domaće i strane javnosti, kaže, nisu balast već, naprotiv, motivacija: „Nije mi to opterećenje. Zaista me samo još više motiviše i inspiriše. Sva ta velika očekivanja za mene su samo vetar u leđa. Sigurno se obrukati nećemo! U svojoj glavi imam jedan cilj i verujem da će to publika prepoznati i podržati me kada za to dođe vreme”.

Reklame

Ostavite komentar