“Bela lađa”: U stvari se može i bez Šojića

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 27 Jan 2012

Plovi lađo, plovi bela lađo, svet je džungla, ja se ipak snađo’ – pevao je Srećko Šojić, siguran da pravi prave poteze u životu. Ali svakoj sreći dođe kraj! Vlast je, zbog straha od moguće smene i dolaska opozicije, preuzela stvar u svoje ruke i uhapsila lidera Stranke zdravog razuma.

Srećko Šojić uhapšen je zbog malverzacija u privatizaciji firme čiji je bio dugogodišnji direktor, kako tvrde organi gonjenja i potvrđuju stranke na vlasti u svojim saopštenjima. Izvršni odbor Stranke zdravog razuma saopštava da je do hapšenja Srećka Šojića došlo zbog osvete i straha stranaka na vlasti pred skore izbore, te da taj čin predstavlja nož u leđa demokratiji i zaustavljanje naše zemlje na putu evro-afro integracija.

Mnogi, ipak, nisu znali da Šojić već ima spremljenu adekvatnu zamenu. U Srbiju stiže, kec iz rukava – Baćko Bojić (Branimir Brstina), inače Srećkov kum, i postaje novi predsednik Stranke zdravog razuma. Dok je Šojić harao ovde, Baćko je bio podrška iz dijaspore, gde je prikupljao novac za opstanak stranke. Da je do para i simpatizera teško doći, pokazaće nove epizode serije „Bela lađa“, koje, na karo papiru, vešto rukom ispisuje scenarista Siniša Pavić.

- Branimir Brstina je fantastičan glumac, jedan od najboljih komičara kod nas. On će dati jednu drugačiju notu seriji, i mogu da kažem da je, za moj ukus, šesti ciklus „Bele lađe“ za nijansu bolji od prethodnih – kaže urednik serije Slobodan Terzić.

- Ova serija je već od početka snimanja prvih kadrova imala problema, ali se još nikad nije desilo da dan pred snimanje ostanemo bez glavnog junaka.

Ipak, Baćko donosi drugačiju dinamiku seriji, on nije poput Srećka Šojića. Napravio je jednu vrstu otklona prema Šojiću, tako da sjajno vodi „Belu lađu“. I verujemo da, sudeći po onome što smo videli, gledanost neće opasti odlaskom Milana Laneta Gutovića. „Bela lađa“ ploviće i bez njega.

Snimanje 10 epizoda trajaće još nekoliko dana u Beogradu, ali tu nije kraj – ukoliko Baćko osvoji publiku i izbori dobro prođu, možda na RTS osvane i sedmi ciklus popularne serije.

Popularna serija „Bela lađa“, scenariste Siniše Pavića, u režiji Mihaila Vukobratovića, počela je da se snima 2006. godine, i već pet godina sa uspehom se prikazuje na Radio-televiziji Srbije. Iako je na početku planirano da se posle mnogo godina okupe junaci filma „Tesna koža“, to se nije dogodilo, jer Nikola Simić nije želeo. U međuvremenu, božjom voljom su nas napustili glumci Milenko Zablaćanski i Petar Kralj, da bi sada Milan Lane Gutović otišao zbog honorara. Posle svega, ipak, „Bela lađa“ nastavlja da plovi dalje.

- Svi junaci, osim Srećka Šojića, igraju i u novom ciklusu „Bele lađe“. Kako smo saznali, u borbu za vlast sve više se uključuje Mira (Mina Lazarević). Ona će napredovati u politici i mnogima će pomrsiti konce. Popularni glumac Miloš Biković, koji u seriji tumači lik Filipa Pantića, neće igrati u prvim epizodama, ali scenarista Siniša Pavić za njega i gledaoce sprema iznenađenje. Da podsetimo, u seriji igraju: Branimir Brstina, Ljiljana Dragutinović, Predrag Smiljković, Mira Banjac, Milan Vasić, Nenad Jezdić, Mihajlo Janketić, Vlastimir Đuza Stojiljković, Mina Lazarević, Milena Vasić, Predrag Ejdus, Dušan Golumbovski, Igor Đorđević, Nebojša Ilić, Aleksandar Srećković, Milica Milša…

Reklame

2 komentara

 1. jaaa said on 07/03/2012 at 22:50

  ja mislim da se ne moze… :’(
  Backo nije nesto smesan, ne moze da zameni Sojica… Sojic nije nezamenjiv, ali Brstina ne moze da ga zameni, samo Milan Vasic pravi seriju smesnom :)
  A sto se tice Predraga Smiljkovica, [Tike Spica] ocekivala sam vise. Kroz celu sezonu ove serije on se seta sa onim predsednikom i jede -.-”’

 2. jaaa said on 07/03/2012 at 22:56

  Nije da hocu da kazem da je Brstina los glumac, odlican je. Samo, uopste mi nije zanimljiva njegova uloga -.-”’
  U seriji “Porodicno Blago” glumio je Tihomirovog ujaka i bio je mnogo smesan, tako da ume da glumi smesno. I ja sam mislila da ce Pavic to da iskoristi u seriji. Ali nije, cini mi se da je dao Brstini mnogo ozbiljnu ulogu….

Ostavite komentar