Burne reakcije u Hrvatskoj oko Eurosonga se ne stišavaju

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 11 Jan 2012

Nakon izbora Nine Badrić, kojoj je ukazana čast da predstavlja svoju zemlju na ovom takmičenju u Azerbejdžanu, oglasila se Jelena Rozga sa tvrdnjom da je odbila učešće na prestižnom festivalu, naglašavajući da je Nina “samo njena zamena”!

“Urednici s HTV-a pozvali su me još prošle godine da učestvujem na ovogodišnjoj ‘ Dori’ i predstavljam Hrvatsku na Eurosongu u Bakuu. Ovim putem zahvaljujem i svojoj vernoj publici koja je glasala za mene u mnogim anketama i predvidela mi najveći uspeh. No, tada sam odgovorila da mi je takav poziv velika čast ali u mojim aktuelnim planovima nema Eurosonga jer sam se s mojim timom fokusirala isključivo na našu regiju. Zato priče, da su se dvoumili između Nine Badrić i mene odlučili se za Ninu zbog ‘urbanoga muzičkog stila’ nisu istinite. I to je sve što vam imam reći na tu temu, a vi sami shvatite poentu”, poručila je za Jutarnji list Jelena Rozga sa odmora u Lisabonu.
Potvrda njenih reči stigla je i od Ivana Horvata, glavnog urednika evrovizijskog portala: ” Ideja je bila da se pozovu najpopularniji izvođači. Početkom decembra odlučili su da pozovu Jelenu Rozgu, Massima, Miroslava Škoru, klapu Intrade, Tončija Huljića tj. bend Madre Badessa, Ninu Badrić i Coloniju - otkriva Horvat.

Rozga ih je prva odbila, a potom su i drugi izvođači počeli da odustaju iako su svi, osim Rozge, na takvu selekciju i takmičenje pristali već na početku. Tokom pregovora, koji su se odvijali isključivo preko diskografskih kuća, odustali su s vremenom i Massimo Savić i Tonči Huljić. Pokušala su da pronađu zamenu ali nisu uspeli. Na kraju su u izboru ostali samo Nina, ColoniaMiroslav Škoro i klapa Intrade. HTV je tada odustao od takmičarske forme i usvojena je ideja da se odabere jedan izvođač. Danima se razmišljalo oko ta četiri imena, mnogi su urednici navijali za svoje favorite, a najveća  rasprava se, navodno, vodila između klape Intrade i Nine, da bi konačnu odluku o izboru Nine Badrić donela urednica Elizabeth Homsi;  želela je da u Bakuu ima najjače ime. Homsi se za Ninu odlučila zbog “urbanoga muzičkog stila” jer je s druge strane imala tradicionalni dalmatinski melos.
Par sati nakon teksta, objavljenog na sajtu Jutarnjeg lista, Jelena Rozga oglasila se na portalu Index.hr.
“Mojoj kolegici Nini želim puno uspeha i sreće na Eurosongu” – rekla je plavokosa pevačica.

Reklame

Ostavite komentar