Grupa “Fit” ponovo na turneji

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 16 Jan 2012

Trideset godina od osnivanja grupe članovi riječkog sastava „Fit“ obeležiće mini turnejom po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Nakon Zagreba, Banja Luke, Sarajeva i Rijeke uslediće nastupi u Staroj Pazovi 14, Beogradu 16. i Novom Sadu 18. februara. Osim starih hitova, publika će biti u prilici da čuje i pesme sa albuma „2011“.

Legendarna grupa „Fit” iz Rijeke će, povodom proslave tri decenije od osnivanja i objave novog studijskog albuma 2011, održati u februaru turneju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Turneja nazvana “Winter Club Tour” obuhvata nastupe u klupskim prostorima u navedenim zemljama, a prema najavama članova benda do kraja godine očekuju se koncertne aktivnosti i u ostalim državama bivše Jugoslavije.

Početna stanica je Zagreb, gde je nastup zakazan za 2. februar, potom slede Banja Luka i Sarajevo, Rijeka i Stara Pazova, u kojoj će koncert biti održan za Dan zaljubljenih.

Kako Beograd riječki sastav smatra svojom drugom kućom, u planu je da u slučaju velikog interesovanja i rasprodaje karata za koncert 16. februara u klubu „Atom lajv”, održi još jedan koncert dan kasnije.

Poslednji koncert mini turneje zakazan je za 18. februar u novosadskom klubu “Route 66″.

Publika će moći da čuje nove pesme, ali nijedan nastup neće proći bez mnoštva starih hitova. MačkeRijekaNaša noć,Daj mi rukuTelefonZaboravit ću svesamo su neke od pesama „Fita” koje su obeležile osamdesete godine 20. veka.

Kao uvertiru predstojećoj turneji, „Fit” u sastavu Davor Lukas, Zorko Opačić, Miro Tešević i Alen Tibljaš, plasirao je spot za najnoviji singl Kraljica.

U spotu realizovanom u saradnji sa beogradskom „MTS” produkcijom pojavljuju se brojni poznati mladi glumci iz Srbije.

Grupa „Fit” nastavlja i sa distribucijom svoje muzike preko interneta. Ljubitelji njihove muzike besplatno mogu preuzeti 2011, ali i remasterizovana izdanja albuma Uz Rijeku iz 1988. i Daj mi ruku iz 1989. godine.

Reklame

Ostavite komentar