Ko zna, zna: Čarliju Šinu 50.000 dolara po tvitu

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 31 Jan 2012

Ko umije, njemu dvije! Posećivanje društvenih mreža poput „fejsbuka“ ili „tvitera“ može da bude unosan posao. To znaju i holivudske zvede, koje su majstori za izvlačenje novca od raznih sponzora. Odatle i ne čudi to što Čarli Šin (46) dobija čak 50.000 dolara za jedan tvit!

Što je najbolje, on uopšte i ne piše poruke na svom „tviter” nalogu. Kako prenosi specijalnio izdanje „New York Magazine“, Čarli Šin, koji na „tviteru“ ima više od milion sledbenika, prava je zlatna koka. Naime, nakon što je Šin bio u centru pažnje javnosti zbog skandala u vezi s izbacivanjem iz serije „Dva i po muškarca“, gde ga je zamenio Ešton Kučer, dobio je armiju sledbenika. Kada Čarli ostavi poruku na „tviteru“, sajt „internships.com“, preko kojeg ide njegova poruka, ima čak 95.333 „kliktanja“ u prvom satu, a čak 450.000 ulazaka u narednih 48 sati. Kada je Šin tražio saradnika koji bi mu održavao nalog, dobio je čak 82.148 zahteva iz 181 zemlje.

To dovoljno govori o njegovoj popularnosti u virtuelnom svetu. Zarada od tvitovanja zavisi pre svega od broja sledbenika. Tako kompanije kao što su „Toyota“ i „American Airlines“, koje izdvajaju na desetine miliona dolara za reklamiranje, reaguju prvenstveno na broj sledbenika, ali i kako oni reaguju na poruke slavnih osoba, odnosno koliko odgovora pošalju. Magazin prenosi da su retke zvezde koje lično ostavljaju poruke na svojim profilima, već za njih to rade armije „goustrajtera“, čiji je zadatak da glasovne poruke poznatih ličnosti iz sveta šou biznisa pretvore u 140 znakova.

Na drugom mestu po zaradi je starleta Kim Kardašijan, koja zahvaljujući tome što reklamira sajt „shoedazzle.com“, dobija 10.000 dolara po tvitu. Reper Snup Dog ima čak 6,3 miliona sledbenika na „tviteru“. On je treći na listi najplaćenijih (8.000 $). Na četvrtom mestu je pevačica Pola Abdul (5.000$), a na petom Vitni Port, glumica i dizajnerka (2.500 $).

Reklame

Ostavite komentar