Malkovič kontrira Anđelini Džoli

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 25 Jan 2012

I Srbi zvezdu za holivudsku trku konačno imaju! Nakon što je Anđelina Džoli svojim, kako navode mediji, tendencioznim rediteljskim prvencem „U zemlji krvi i meda“ izazvala ogorčenje naše javnosti, njen slavni kolega Džon Malkovič će nam, izgleda, izvidati rane i osvetlati obraz.

Naime, on će igrati u filmu „Težina srca“, čija je tema sudbina 12 banjalučkih beba, koje su 1992. umrle zbog nehumanih sankcija zapadnih zemalja!
- Sredinom aprila ili najdalje početkom maja, u Banjaluci bi trebalo da padne prva klapa filma čiji je radni naslov „Težina srca“ i koji će na suptilan i nenametljiv način ispričati priču o tragičnim junskim danima 1992. godine i smrti 12 banjalučkih beba – izjavio je jedan od producenata filma Borivoje Jevđenić za banjalučki „Fokus“. On je napravio paralelu s ostvarenjem Anđeline Džoli, čiji film, iako veoma loše prolazi kod američkih gledalaca i kritičara, baca veliku senku na srpski narod. On film „U zemlju krvi i meda“ smatra delom negativne medijske kampanje protiv Srba:

- Mislim da će posle filma „Težina srca“ mnoge stvari biti jasnije i da će se u svetu slika o Republici Srpskoj i srpskom narodu u celini u velikoj meri promeniti. Ovaj potez biće dobra promocija Srpske, ali i jedna vrsta umetničkog oružja kojim ćemo se morati boriti protiv nedobronamernih – rekao je Jevđenić, čiji će film, kako tvrdi, podržati i Evropska unija, a na projektu će biti angažovan i slavni američki glumac hrvatskog porekla Džon Malkovič:

- Prvobitno je glavna uloga bila namenjena još jednoj holivudskoj legendi, Majklu Daglasu, koji je bio ozbiljno zainteresovan za učestvovanje u ovom projektu. Međutim, njegovo zdravstveno stanje ne dozvoljava putovanja i veći napor, tako da će, najverovatnije, njegovo mesto zauzeti Malkovič. Glavna ženska uloga je poverena glumici Paz Vega – zaključio je Jevđenić.
Inače, u „Težini srca“ govoriće se samo engleski.

Reklame

1 komentar

  1. Aleksandar said on 25/01/2012 at 18:24

    Dzon Malkovic nije hrvatskog vec poljskog porekla!

    I kakvi “novinari”, takve i kriminalno lose “informacije”!

Ostavite komentar