Najava: Još četiri dana do “početka obuke”

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 23 Jan 2012

Moderna serija koja će afirmisati pomalo zaboravljene vrednosti i prikazati šta se danas dešava u vojsci, na pametan, duhovit i jako živahan način, pred gledaocima od subote, 28. januara, posle Dnevnika u pola osam. U snimanju učestvovalo 135 glumaca, 700 statista i 2.000 vojnika, kadeta, oficira.

glumci u seriji vojna akademija

Prve serije o vojnim kadetima snimljene su i prikazivane u Americi davnih 50-ih godina prošlog veka. Bilo je i popularnih filmova na tu temu - Top ganOficir i džentlmen.

Naša serija Vojna akademija nudi istinite priče iz života koje je u scenario pretočio Gordan Mihić, snimljene u autentičnim ambijentima – Akademije na Banjici, vojnim aerodromima, poligonima, kasarnama, centrima za obuku, a pod rediteljskom palicom Dejana Zečevića.

U vedrom duhu, pripoveda se o plemenitosti i časti vojničkog poziva u drugoj deceniji 21. veka.

„Glavna ideja vodilja bila je da prikažemo šta je to što se danas dešava u vojsci, a ne da se bavimo samo istorijom na koju smo izuzetno ponosni, ali verujemo da i danas ima mnogo toga što činimo u sistemu na što možemo da budemo ponosni”, rekao je na konferenciji za medije Dragan Šutanovac, ministar odbrane.

„Ako se svodi na jednu definiciju ova serija, ja bih rekao da je ovo pametno, duhovito i jako živahno”, smatra Miodrag Zupanc, glavni i odgovorni urednik kulturno-obrazovnog programa RTS-a.

Za potrebe produkciono zahtevnog projekta, angažovano je 135 glumaca, 700 statista i 2.000 vojnika, kadeta, oficira. Raznoliku galeriju likova čine mlada lica i iskusni glumci.

„Trudili smo se da napravimo jednu modernu seriju, koja opet, na neki način, afirmiše i neke vrednosti koje su možda pomalo zaboravljene, jer generalno i vojska kao institucija to negde u velikoj meri i promoviše. Tu postoje i neka moralna pravila i to je ono što mislim da je zanimljivo”, stav je Dejana Zečevića, reditelja serije.

Seriju čini 16 jednočasovnih epizoda, a s junacima Vojne akademije, gledaoci RTS-a družiće se subotom posle Dnevnika u pola osam.

Reklame

Ostavite komentar