Najava: Muzička ofanziva cele 2012.

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 05 Jan 2012

Ako je suditi prema najavama svetskih zvezda, 2012. će biti godina u kojoj će ljubitelji popularne muzike uživati. Rokeri starog kova poput Brusa Springstina, Leonarda Koena, sastava „Bič bojz“ i “U2″ vraćaju se na muzičku scenu, Madona u ofanzivu kreće u februaru, a nove pesme prave i „Mjuz“, „Kilersi“, „La ru“ i Robi Vilijams.

Tokom ove godine na muzičku scenu vratiće se rok veterani – Brus Springstin, Leonard Koen, grupa „Bič bojz”, koja će se okupiti kako bi proslavila 50. rođendan kao i “U2″, čija turneja je i dalje najprofitabilnija u 2011. godini.

Američki pevač Tom Peti takođe je najavio povratak, dok Madona privodi kraju snimanje 12. studijskog albuma, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Madona, čiji je „tron pop kraljice”, prema oceni mnogih, preuzela Lejdi Gaga, predstaviće svoj novi album u februaru, a već objavljeni snimci ukazuju na to da se vraća klupskom zvuku kakav je preovladavao na njenom albumu Confessions on a Dance Floor iz 2005. godine.

Ove godine obeležava se i pet decenija objavljivanja prvog singla grupe „Bitls”, a ser Pol Mekartni ne posustaje i ima dva albuma u pripremi. Prvi bi trebalo da se pojavi u februaru.

Nove pesme uveliko pripremaju i „Mjuz” (Muse), „Kilersi”, britanski indi-pop bend “The XX”, “PiL”, Lajonel Riči, “Mumford and Sons”, Čeril Kol, Pol Veler, „La ru” (La Roux) i Robi Vilijams, a postoje spekulacije da i sastav „Blur” ulazi u studio.

Očekuje se da će „Koldplej” i „Rejdiohed” rasprodati karte za koncerte širom sveta, kao i da će Lejdi Gaga objaviti nastavak svoje ambiciozne “Monster’s Ball” turneje.

Pol Sajmon proslaviće 25 godina od objavljivanja albuma Gracelandturnejom sa sastavom “Ladysmith Black Mambazo”.

Kruže glasine o nastupima britansko-američkog rok benda „Flitvud Mek” i grupe „Roling stons”, koja slavi pola veka na muzičkoj sceni.

Najavljena su i tri povratnička koncerta engleskog alternativnog rok benda„Stoun rouzis”, u Mančesteru na leto.

Reklame

Ostavite komentar