Najava: Pink Martini u Beogradu

Izvor: mtv.rs
Postavljeno 15 Jan 2012

“Pink Martini, orkestar koji pronalazi inspiraciju u romantičnim holivudskom mjuziklu, nastupiće u Beogradu drugi put nakon pet godina. Muzika ovog sastava je kao romantični holivudski mjuzikl 40-tih i 50-tih godina prošlog veka, samo što melodije i ritmove sakupljene iz različitih delova sveta čine novom i modernom.

Grupa postoji od 1994. godine, kada je Tomas Lauderdejl, klasični pijanista i harvardski diplomac, okupio muzičare kako bi izvodili muziku na političkim, humanitarnim i drugim medijskim kampanjama, i sa njima izveo svoju verziju popularnih pesama. Publici se to veoma svidelo, zato su nastavili po istom receptu.

Danas grupa ima 12 članova i sarađivala sa trideset svetskih orkestara, uključujući i višestruke nastupe sa Filharmonijom Los Anđelesa, Nacionalnim simfonijskim orkestrom Amerike i BiBiSi-jevim koncertnim orkestrom. Učestvovali su na svečanosti povodom otvaranja nove zgrade Filharmonije Los Anđelesa. Njihovi drugi angažmani uključuju koncerte u Karnegi holu ili Muzeju savremene umetnosti (MOMA) u Njujorku.

Sa prvim albumom Sympathique iz 1997. postaju međunarodni fenomen, a sa drugim Hang On Little Tomato iz 2004. dospeli su na prvo mesto internet liste najprodavanijih albuma.
Ovaj bend neguje pre svega karakteristične obrade pesama drugih autora, takozvane cover obrade, uz dodavanje citata i referenci iz drugih muzičkih žanrova kao što je klasična kamerna, kubanska, brazilska muzika sa jakim prizvukom pariskih kafea.”

Ulaznice po ceni od 1600, 1900, 2200, 2500 i 2900 dinara možete kupiti na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, “Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata i na sajtu www.eventim.rs.

Reklame

Ostavite komentar