Tom Hardy tumači lik Al Caponea

Izvor:
Postavljeno 19 Jan 2012

Zahvaljujući novom “Batmanu”, nazvanom “The Dark Knight Rises”, glumac Tom Hardy je odabran za ulogu Al Caponea u trilogiji “Cicero”. Mezimac publike i kritike, 34 godišnji umetnik označava još jedan značajan uspeh, već bogate karijere.

Iako je na filmu već deceniju, uloga u  Eastwoodovom ostvarenju “J.Edgar”, uz Leonarda Di Caprija, pomogla mu je da ostvari planetarnu slavu.Nedavno je na pariskoj  konferneciji za novinare izjavio da se  raduje novoj saradnji sa Christopherom Nolanom, sa kojim je snimao poznato ostvarenje “Inception”.

“Triptik” će, izjavio je Hardy-biti nazvan “Cicero”, po  predgrađu Chicaga, u kojem je najpre zavladao poznati američki “mafioso”, između 20 i 30 godina prošlog veka.Glumac je istakao kako film neće biti rimejk već snimljenih dela o Al Caponeu, nego će reditelj David Yates,  podvući njegove otmičarske koriene i delatnosti.

Hardy je odlučio nadahnuti se tumačenjima čuvenog Sicilijanca, koje su ostvarili poznate kolege poput Bena Gazzare, Roda Steigera, F.Murraya Abrahama i posebno veličanstvenog Marlona Branda ali i genijalnog Roberta de Nira.
Scenario za “Cicero” je napisao nadareni Walon Green, 70-ih godina dvadesetog veka, koji tehnička ekipa filma, aktuelno, prerađuje.

Dzana Mujadzic      
Reklame

Ostavite komentar