Trač ili istina: RTL kupuje Pink

Izvor: Kurir
Postavljeno 20 Jan 2012

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, nekoliko direktora televizije RTL posetilo je tokom jučerašnjeg dana kompaniju „Pink“, gde su više sati pregovarali sa Željkom Mitrovićem o kupovini „ružičaste imperije“. Kako nezvanično saznajemo, dogovor je gotovo postignut, a ostalo je da se preciziraju neki detalji.

Odmah pošto su saznali da će ih ova renomirana televizijska kuća kupiti, radnici Pinka su odahnuli, komentarišući da im je laknulo jer je RTL preuzeo obavezu da isplati zaostale plate, koje ne primaju već mesecima.

Da podsetimo da je još u avgustu 2011. doneta odluka o početku pregovora o dokapitalizaciji. Već tada je počelo da se spekuliše da Mitrović prodaje Pink, i to za 150 miliona evra. Tada su navodno započeti razgovori s najvećim evropskim investicionim fondom „Mid Europa Partners“. Tada je Mitrović između redova priznao da je kompanija u problemu i tvrdio da bi „strateško i investiciono partnerstvo omogućilo ‘Pink medija grupi’ da nastavi sa investicijama i gledaocima širom regiona ponudi još kvalitetniji program“.

RTL je poznat po odličnoj produkciji, tako da su svi na dobitku, a najviše gledaoci, koji će ubuduće gledati još bolji program.

Reklame

Ostavite komentar