Voja Brajović snima u Zagrebu

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 15 Jan 2012

U Zagrebu je pala prva klapa hrvatskog dugometražnog igranog filma “Drugi”, scenaristkinje i rediteljke Ivone Juke. Najveće glumačke zvezde regije poput Nataše Dorčić, Lane Barić, Sebastijana Kavace, Nataše Janjić, Voje Brajovića, Slavice Knežević i Asje Jovanović okupile su se ovih dana da bi snimile početne scene u zagrebačkom hotelu “Laguna”.

U filmu „Drugi“ nekoliko životnih priča različitih parova isprepliće se u pripremi proslave godišnjice sapunice, u čijoj produkciji rade. Pomalo u stilu “slice of life” (kriške života) dramaturgije, pomalo u matrici sapunice, obrti kroz koje prolaze junaci scenarija pokazaće nam kako iza idealizovanih krajolika sapunica vrebaju ironija i gorčina svakodnevice.

Projekat je prepoznat od strane međunarodnih institucija i fondova, pa su ga dosad podržali Hrvatski audiovizualni centar (kao najbolji debitantski film), Filmski Fond Republike Slovenije i Ministarstvo kulture Republike Srbije. Scenario je već nagrađivan u Hrvatskoj i u inostranstvu.

Rediteljka Ivona Juka okupila je impresivnu glumačku ekipu iz čitave regije. Ističe da ih je sve privukao upravo scenario.

- I svi su, skoro, prošli audiciju. Uvek radim audicije, a naglašavam da one nisu jednostrane. Kao što na audiciji ja biram glumca, tako i glumac bira mene, odnosno, ima priliku proceniti želi li raditi sa mnom – priča rediteljka.
Film “Drugi“ ima 44 radna dana i snimaće se u Zagrebu i njegovoj okolini, do sredine marta. Premijera se očekuje već na jesen.

Reklame

Ostavite komentar