Adele najveća pobednica na dodeli BRIT nagrada

Izvor:
Postavljeno 22 Feb 2012

Posle uspeha koji je postigla nedavno na dodeli Grammy nagrada, Adele će morati da proširi prostor u kome drži nagrade, pošto je na sinoćnoj dodeli BRIT nagrada osvojila dve najvažnije nagrade – njen album “21″ je najbolji britanski album, a ona je najbolja pevačica.

Ipak, dodelu nagrada obeležio je skandal kada su organizatori prekinuli njen govor, dok je prihvatala nagradu za najbolji britanski album. Adele je pokazala srednji prst, što je kasnije objasnila kao gestom koji nije uperen prema njenim obožavaocima ili javnosti, već prema “u odelima koji su je uvredili”. Portparol BRIT nagrada izvinio se Adele u ime organizatora. Adel je sada svojoj kolekciji od šest Grammy nagrada pridodala još dve BRIT nagrade dok je album “21″ prodat u više od 17 miliona primeraka. Pogledajte nastup Adele na BRIT nagradama ovde.

Ed Sheeran je takođe osvojio dve nagrade, za najboljeg britanskog izvođača i najboljeg novog izvođača. Coldplay su proglašeni najboljom britanskom grupom, dok je boy-bend bandOne Direction nagrađen za najbolji britanski singl. Bruno Mars je najbolji internacionalni izvođač, Rihanna je najbolji internacionalni ženski izvođač, a Foo Fighters su nagrađeni kao najbolja internacionalna grupa. Nagradu za izuzetan doprinos muzici dobili su članovi bendaBlur, koji su i nastupili na dodeli nagrada. Nagrada za najboljeg novog internacionalnog izvođača otišla je u ruke Lane Del Rey.

Dobitnici BRIT nagrada 2011

Najbolji britanski ženski izvođač – Adel
Najbolji britanski muški izvođač: Ed Sheeran
Najbolji britanski singl: One Direction (What Makes You Beautiful)
Internacionalni izvođač godine: Bruno Mars
Internacionalni ženski izvođač godine: Rihanna
Najbolja britanska grupa: Coldplay
Najbolja internacionalna grupa: Foo Fighters
Najbolji britanski novi izvođač: Ed Sheeran
Najbolji internacionalni novi izvođač: Lana Del Rey
Nagrada za izuzetan doprinos muzici – Blur
Izbor kritike: Emeli Sandé

Izvor: Billboard.com

Reklame

Ostavite komentar