Balašević otkazao koncert u Tuzli

Izvor: sarajevo-x.com
Postavljeno 09 Feb 2012

Producentska kuća “Salayka” poslala je obaveštenje agenciji “Beral Music” iz Tuzle u kojem naglašavaju kako manifestacija “Kao ran mraz”, koja se trebala održati 16. i 17. marta u Tuzli neće moći održati, jer je došlo do nepredviđenih okolnosti usled dejstva više sile.

“Moramo sa žaljenjem da vas obavestimo da je došlo do nepredviđene situacije usled dejstva više sile, elementarnih nepogoda u vidu obilnih snežnih padavina i ekstremno niskih temperatura u dužem vremenskom periodu, koje za posledicu imaju niz restriktivnih mera i prekid svih aktivnosti niza državnih institucija (škola, javnih preduzeća, obrazovnih i kulturnih ustanova), kao i činjenicu da je Vlada Republike Srbije proglasila vanredno stanje na celoj teritoriji Republike Srbije i da procene vremenskih prilika u narednom periodu nisu optimistične, obaveštavamo vas da su sve aktivnosti povodom planirane manifestacije “Kao rani mraz” u Tuzli obustavljene iz razloga vanrednog stanja”, stoji u obaveštenju koje je stiglo na adresu “Beral Musica”, a koje je potpisao Zdravko Vulin.

Koncert Đorđa Balaševića u Tuzli se čeka 13 godina. Otkako je objavljeno da Panonski mornar dolazi u “slani grad” njegovi fanovi nisu krili radost. U rekordnom roku rezervisan je veliki broj ulaznica, ali je 9. februara, dakle mesec i sedam dana pre koncerta, stigla vest o neodržavanju manifestacije “Kao rani mraz”, u sklopu koje je pored koncerta planirano i tuzlanska premijera Balaševićevog filma.

“Za sada nemamo komentar na obaveštenje koje smo dobili od “Salayke”. Žao nam je svih ljudi koji su nas kontaktirali i koji su se raspitivali za koncert. Nama su interesi publike najpreči i mi ćemo ih svako obavestiti o razvoju situacije”, kazali su nam iz “Beral Musica”.

Pomalo paradoksalno zvuči da je producentska kuća “Salayka” otkazala koncert sredinom marta zbog elementarnih nepogoda počekom februara. Hoće li i kada tuzlanska publika gledati Balaševića u gradu panonskih jezera za sada nije poznato kao ni podatak da li će se aktivnosti na organizaciji manifestacije “Kao rani mraz” nastaviti nakon što se ukine stanje elementarne nepogode.

Reklame

1 komentar

  1. Komšija said on 11/02/2012 at 05:52

    Koncert je otkazan jer je pre par dana provaljeno da je krajem prošle godine pokrenut postupak likvidacije porodične firme! A glup izgovor sa vremenskom prognozom (najavljen je prelazak u temperaturni plus mesec dana pre koncerta) i vanrednim stanjem u Srbiji samo potvrđuje da tu nešto smrdi.
    Očigledno je prevremeno otkriće započete likvidacije firme uzrokovalo otkazivanje svih aktivnosti sem onih koje propisuje Zakon o privrednim društvima.
    Inače razlog likvidacije firme je verovatno, pred očekivanu promenu vlasti, zatiranje tragova izvora novca za snimanje filma!

Ostavite komentar