Đoković i Mesi kandidati za oskara

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 02 Feb 2012

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i fudbaler Barselone Lionel Mesi glavni su kandidati za osvajanje priznanja “Svetski sportista godine” u izboru sportske akademije Laureus. Reč je o nagradi koja predstavlja jedno od najvećih sportskih dostignuća u svetu, koje je po spektakularnosti i ugledu pandan holivudskom Oskaru.

Ceremonija izbora najbolje sportiste biće održana u ponedeljak u Central holu u Vestminsteru, u srcu Londona, na gala svečanosti uz prisustvo drugih nominovanih šampiona, poput Useina Bolta (atletika), Dirka Novickog(košarka), Sebastijana Fetela (formula), Kadela Evansa (biciklizam), ali i legendi kao što su Selešova, Beker, Širer, Tomba, Pistorijus, Indurain, Lekont, Komaneči, Kultard, Pakjao, Bubka, Špic, Čarlton, Mozes, Pakjao

Mnogi od njih su dobijali ovo priznanje, a neki su i članovi fondacije Laureus, koja je samo ove godine izdvojila oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 zemlji širom sveta. Dolazak u London su, takođe, potvrdili i javne ličnosti iz sveta šou biznisa, džet seta, kraljevskih porodica…

Tek, sportski stručnjaci širom sveta veruju da je Đoković u prednosti u odnosu na Argentinca, zbog tri grend slema osvojena u 2011. ali i skora od 70 pobeda i svega šest poraza na ATP turu. Pritom, Novak je već jednom pobedio Mesija u direktnom duelu za najboljeg, i to krajem prošle godine u izboru AIPS, udruženja sportskih novinara sveta.
Sa druge strane, Lionelu je ovo treća nominacija, i ako pobedi, postaće prvi fudbaler koji će podići Laureus trofej od kako traje izbor.

Pobednika bira veće od 47 sportskih legendi, a pored najboljeg u muškoj konkurenciji bira se i najuspešnija sportistkinja, tim, “proboj godine”, “povratnik godine”, najbolji sportista sa invaliditetom, “akcija godine”

Reklame

Ostavite komentar