Konačno: Žarko Laušević dobio srpski pasoš

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 01 Feb 2012

Govori tiho i nosi pasoš sa sobom! Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije, otputovao je u SAD, gde će sutra prisustvovati Molitvenom doručku, koji se 60. put održava u Vašingtonu, pod pokroviteljstvom Baraka Obame, predsednika najmoćnije države na svetu, pa je spojio lepo i korisno.

Naime, predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar policije boravak u dalekoj zemlji je iskoristio, između ostalog, i za sastanak sa slavnim glumcem Žarkom Lauševićem i tom prilikom uručio mu je srpski pasoš u konzulatu u Njujorku!
Posedovanje putnih isprava Republike Srbije će Lauševiću omogućiti da posle mnogo vremena može da putuje svetom kao slobodan građanin, pa i da poseti Beograd, u kome je doživeo najblistavije trenutke u karijeri, a da li će to i učiniti, ostaje da se vidi.
Podsećanja radi, sukob sa zakonom zvezde filmova „Oficir s ružom“, „Braća po materi“, „Boj na Kosovu“, „Nož“ i mnogih drugih, okončan je 29. decembra prošle godine, kada je predsednik Boris Tadić doneo odluku o njegovom pomilovanju. Naime, Laušević je za ubistvo dva mladića 1993. godine u Crnoj Gori, počinjeno zbog prekoračenja nužne samoodbrane, prvobitno osuđen na 15 godina zatvora, a kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu; godine 1998. kazna mu je preinačena na četiri godine, koje je on već bio odležao, te je pušten na slobodu, nakon čega se preselio u Njujork; međutim, Vrhovni sud Crne Gore tu odluku je 2001. preinačio na 14 godina zatvora, nakon čega je glumac u Americi faktički živeo kao begunac.

Nekoliko nedelja pre pomilovanja, Laušević je u Srbiji objavio ispovednu knjigu „Godina prođe, dan nikad“, koja je odmah postala bestseler.

Reklame

Ostavite komentar