Mnogi Hrvati ne podržavaju Olivera Dragojevića

Izvor: Kurir
Postavljeno 27 Feb 2012

Novinari Slobodne Dalmacije pozabavili su se njegovim stavom da definitivno neće nikad više zapevati u Beogradu. On je za naš list kazao da publika može uživati na njegovim koncertima u bilo kom gradu u Hrvatskoj, ali ne i u Srbiji.

- Novinarka je u Split verovatno došla radi priče o Severini. Na promociji me je zamolila za izjavu, upitala me kad ću zapevati u Srbiji, a ja sam joj ponovio da tamo nikad neću nastupiti. Ne dolazi u obzir, ni privatno ni poslovno ne idem u Srbiju, to je za mene završena priča! – kazao je pevač za Slobodnu Dalmaciju.

Međutim, taj njegov stav ne dele mnogi hrvatski muzičari koji već godinama sviraju kod nas bez ikakvih problema. Tako se oglasio Husein Hasanefendić Hus, vođa Parnog valjka, benda koji će 8, 9, 10. i 11. marta održati koncerte u Sava centru.

- Sve što se dogodilo u prošlosti neće promeniti činjenica da Oliver ne želi tamo da nastupa. Naš je stav da je publika, dolazila iz Splita, Zagreba ili Beograda, neopterećena tim stvarima. Kako ćemo krenuti dalje ako stalno vučemo repove?! Više od 60 odsto publike koja nas prati na koncertima u Srbiji mlađe je od 30 godina. To sve govori. Pa, neki se nisu ni rodili kad smo mi poslednji put nastupali – naglasio je Hus.

Sa ovim stavom složio se i Jurica Pađen, frontmen Aerodroma.

- Odavno su razvijeni trgovački odnosi sa Srbijom, mnogi iz Hrvatske čak više preferiraju njihove proizvode nego naše, posebno ako se uzme u obzir popularnost turbo-folka. Mi sviramo tamo gde nas ljudi zovu i gde žele da nas slušaju i ne vidim zašto ne bismo nastupali u Srbiji – objašnjava Pađen.

Reklame

Ostavite komentar