Nikola Stojanović: Uskoro treća zbirka pesama i scenario za film

Izvor:
Postavljeno 07 Feb 2012

Nakon druge zbirke pesama, mladi kruševački pesnik Nikola Stojanović izdaje treću zbirku, a piše i scenario za igrani film. Mladi pesnik se u zadnjih nekoliko meseci bavi i novinarstvom, pa smo se zapitali kako sve postiže i kako teku pripreme za novo izdanje.

Saznali smo da na proleće izlazi vaša nova zbirka poezije, da li nam želite otkriti šta će to doneti nova zbirka, treća po redu?

Izdao sam posle druge zbirke CD ’’Ljubavni vetrovi’’ na kom su bili recitali, tj. odabrana poezija iz dve prethodne zbirke. Prošlo je godinu i po dana od izlaska druge zbirke ’’Dodiri čežnje’’. Pošto se skupilo, po mom mišljenju, dovoljan broj kvalitetnih pesama za zbirku, na proleće se može očekivati moja treća zbirka ’’Ne reci nikom’’, koja će se malo razlikovati od prošle. Naime, treća zbirka će biti podeljena u dva ciklusa. Prvi ciklus je rodoljubiva poezija pod naslovom ’’Pleneta na Golgoti’’, a drugi ciklus ljubavne poezije ’’Život, ipak, ide dalje’’. U pregovoru sam sa nekim beogradskim izdavačkim kućama, pa ako bude pao dogovor, verovatno će Beograd biti izdavač moje nove zbirke.

Ipak se ne odričete ljubavi ni u trećoj zbirci?

To je bila moja početna preokupacija i naravno tome ostajem dosledan.

Da li je možda neka osoba ženskog pola kriva za to?

To je pitanje koje mi se često postavlja, a na koje ja ne mogu da dam odgovor. Obično me pitaju i zašto su moje pesme tužne, a ja to ne znam da objasnim. U 12-oj godini sam napisao pesmu: ’’I vetrovi plaču jer tebe nema’’, a u 12-oj godini stvarno nisam znao ni šta je ljubav, a kamoli da sam doživeo to što sam pisao.

Da li imate uspeha kod devojaka?

Što se tiče uspeha i neuspeha u ljubavi, mogu da ispričam puno zanimljivih pričica, ali mislim da nije ni mesto, ni vreme za to.Umem da budem jako pažljiv prema devojkama, što se ponekad i ne isplati, šta da radim, staromodan sam, pa me to ponekad dovede do neuspeha, ali bilo je i puno uspeha, naravno. (smeh)

Pišete scenario za film, o čemu se radi?

Ne želim da budem stereotipan u svom stvaralaštvu. Izdajem treću zbirku, ali ne želim da ostanem ograničen samo na poeziju, pa sam rešio da napišem scenario za ljubavnu komediju, čija će realizacija krenuti na leto.

Reklame

2 komentara

  1. Marinko said on 09/02/2012 at 18:55

    Bravo, biće to kvalitetno sigurno! :)

  2. Sasa said on 10/02/2012 at 17:08

    Sve ovo izgleda jako ozbiljno i interesantno imajuci u vidu da se radi  o mladoj i perspektivnoj osobi 

    Svaka cast samo napred !!!

Ostavite komentar