Novak Đoković najbolji sportista sveta!

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 06 Feb 2012

Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini, a u Vesministeru u Londonu na svečanosti koja je upriličena prilikom tradicionalne dodele nagrada srpskom teniseru pripao je trofej Laureus.

Kako navodi zvanični sajt Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), Novak je iza sebe ostavio ostatak nominovane konkurencije, u kojoj su bili fudbaler Barselone Lionel Mesija, sprinter Jusein Bolt, košarkaš Dalasa i nemačke reprezentacije Dirk Novicki, vozač Formule 1 Sebastijan Fetela i biciklista Kadel Evans.

Ova nagrada, koja se još naziva i “sportskim oskarom”, dodeljuje se od 2000. godine, a uručuje je fondacija Laureus, koja je u 2011. izdvojila oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 državi.

Pobednika bira žiri koji čine sportske legende, a pored najboljeg sportiste sveta nagrađeni su još i:

  • najbolja sportistkinja -
  • najbolja ekipa  – fudbalski klub Barselona
  • za “proboj godine” -
  • za povratak godine – golfer Daren Klark
  • najbolji sportista sa invaliditetom – sprinter Oskar Pistorijus
  • najbolji “akcioni sportista” – surfer Keli Slejter

Uoči ceremonije, Đokovića je ugostio britanski premijer Dejvid Kamerun.

Novak je došao na prijem koji je Kameron organizovao u svojoj rezidenciji u Londonu u čast svih nominovanih sportista za nagradu.

Srpski teniser je na prijem stigao u društvu devojke Jelene Ristić, a sa Kameronom je razgovarao o više tema kako je i bilo najavljeno.

Bilo je to drugi put u poslednjih nekoliko godina da Đoković dobija poziv od Kamerona. Prethodno su se susreli sredinom novembra 2010, pred završni turnir sezone kada je Nole bio u društvu Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Mareja i drugih učesnika Masters kupa.

Reklame

Ostavite komentar