Oliver potvrdio: Nikada neću doći u Srbiju

Izvor: Kurir
Postavljeno 23 Feb 2012

Granicu između Srbije i Hrvatske Oliver Dragojević nikada neće preći. Zarekao se još u vreme rata. Pre će Tompson da dođe nego on. Al’ ovog drugog ovde niko ne sluša. Olivera slušaju mnogi. Ekipa Kurira razgovarala je s Dragojevićem u Splitu, na promociji pesme „Izgubljena rič“, koja je snimljena sa grupom Galerija.

• Mnogi hrvatski muzičari nastupaju u Srbiju. Čak i oni koji su, poput vas, govorili da nikad više neće zapevati u bilo kom srpskom gradu. Kad možemo očekivati Olivera?
- To pitanje se nekako uvek postavlja. Moj stav je poznat. Rekao sam da nikad tamo neću otići i stojim iza svojih reči. Ništa se nije promenilo.

• Ali publika u Srbiji vas voli i sluša vaše pesme.
- Znam, ali to je moja odluka i neće se promeniti. Publika koja me voli može da dođe u Pulu i Zagreb, ili u neko drugo mesto u Hrvatskoj, i da uživa u mom koncertu i mojim pesmama.

• Da li zapevate na intimnim proslavama?
- Ja volim velike koncerte, a ne proslave zatvorenog tipa. U društvu prijatelja se opuštam, a pevam isključivo na koncertima.

• Kako vam se dopada pesma sa kojom će Nina Badrić predstavljati Hrvatsku na Evrosongu?
- Čuo sam je, ali ne i finalnu verziju. To što su oni uradili je projekat koji treba prezentovati Evropi kako treba. Nisam gledao Doru pa ne mogu da sudim, ali ću sigurno pogledati.

• Hoće li Oliver Dragojević i na novom albumu ostati dosledan romantičnim tekstovima?
- Radim na stvaranju novih pesama. Ljubavni tekstovi su nekako karakteristični za mene i uskoro možete očekivati nešto novo.

Reklame

Ostavite komentar