Pevačica sa Kosova (ipak) ide na Eurosong, ali pod bojama Albanije

Izvor: slobodnadalmacija.hr
Postavljeno 26 Feb 2012

Kosovo ne može učestvovati na takmičenju za pesmu Eurovizije jer tamošnja televizija, Radio Televizija Kosovo, još uvek nije punopravna članica Evropske unije televizijskih stanica (EBU). Ipak, kosovska televizija redovno prenosi takmičenje za najbolju pesmu Europe i ti prenosi se pažljivo prate na Kosovu.

Pevači sa Kosova su se već ranije pokušavali izboriti za nastup na Euroviziji tako da su se javljali na festival u Albaniji. Ali ovog puta se nije javio gotovo niko, jer su smatrali da ih “zakidaju”, iako su  imali kvalitetne pesme.

Tako se dogodilo da je Rrona Nishliu bila jedina koja je otišla u Tiranu, iako nije ni znala za bojkot, a nije se ni nadala pobedi: ”

- Lično nisam očekivala nagradu, nisam očekivala tako visok plasman. Bila sam jako svesna pesme sa kojom sam nastupala, ali mi cilj nije bila pobeda nego što dostojanstvenija prezentacija. To mi je i dalje cilj, na Evroviziji. Smatram da ne mogu pružiti maksimum ako počinjem sa računicom hoćemo li pobediti ili nećemo. Zato želim da radim ono što znam. To je način na koji sam radila do sada, a tako ću nastaviti i dalje.

Reklame

Ostavite komentar