Prepucavanja: “Parada” ili “Monte video,…” !?

Izvor: b92.net
Postavljeno 02 Feb 2012

Producentska kuća „Intermedia network“ saopštila je 2. februara da je na prvom mestu po gledanosti u regionu ipak njen film „Montevideo, Bog te video“ Dragana Bejlogrlića, a ne „Parada“ Srđana Dragojevića.

Uz reči da takmičenje među filmovima nije relevantno niti u ovom trenutku potrebno, iz kuće„Intermedia networks“ saopštili su da podaci o „Paradi“ kao najgledanijem srpskom filmu u regionu nisu tačni.

Njihova reakcija stigla je na nedavno saopštenje producentske kuće „Delirium films“ u kojem se navodi da je Dragojevićeva „Parada“ najuspešnije srpsko filmsko ostvarenje u regionu, dostigavši brojku od 520 000 gledalaca. Time je ovaj film za sobom ostavio Bjelogrlićevoostvarenje „Montevideo, Bog te video“ koje je do sada bilo na prvom mestu.

Međutim, „Intermedia network“ u svom saopštenju precizira da, prema podacima srpskih filmskih distributera, koji evidentiraju gledanost na teritoriji Srbije, Crne Gore i Republike Srpske,„Montevideo“ ima 516.124, a „Parada“ 319.322 gledaoca.

Kako mnogi gradovi nemaju bioskope, „Intermedia network“ je organizovala projekcije i po sportskim halama u Srbiji, pa sa tim projekcijama i festivalima „Montevideo“ ima još 27.000 gledalaca (ukupno 543.000).

Nesporeći uspešnost „Parade“, ovakav princip evidentiranja, tvrde u „Intermediji“, jedini je relevantan način da se ustanovi gledanost, a podaci o tome prijavljuju se Filmskom centru Srbije.

„Intermedia“ ukazuje da „Delirium“ po svom nahođenju „uvodi neke nove aršine, ali i po tom „kreativnom postupku“, posle provere objavljenih podataka iz Hrvatske i Slovenije (iz Makedonije ne postoje zvanični podaci i nisu proverljivi), „Parada“ nije prestigla „Montevideo“.

Reklame

Ostavite komentar