Probajte rakiju Nenada Jezdića

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 21 Feb 2012

Jedan od naših najboljih glumaca, Nenad Jezdić, sada je i jedan od naših najboljih proizvođača rakije. Zvanično. Komisija za ocenjivanje vina i jakih alkoholnih pića 79. poljoprivrednog sajma u Novom Sadu dodeliće u sredutri zlatne medalje “Destileriji Jezdić” za rakije: šljivu, višnju i medicu.

- Sa mnogo sumnje sam se prijavio, smatrajući da je možda rano za javno izlaganje i da bi trebalo da rakija još neko vreme bude u buradima – kaže Jezdić. – Ali znatiželja me vukla. Hteo sam da vidim gde sam trenutno po kvalitetu, na kojoj lestvici, jer tu se ocenjuju i boja, ukus, bistrina… Prosto ne možete da odolite želji da saznate šta je zahvaljujući vašem trudu i radu nastalo od voća koje ste zasadili. Nadao sam se dobroj oceni, ali ni sanjao nisam o zlatnoj medalji. Veliko je zadovoljstvo za svakog velikog proizvođača rakije ovakvo priznanje, a kamoli za jednog glumca koji je odnedavno u ovom društvu.

Popularni glumac je na dedovini, u seocetu kraj rodnog Valjeva, pre deset godina posadio prve voćke, a zatim sagradio i destileriju. Imanje se iz godine u godinu širilo i sada na 15 hektara zemlje rastu šljive, tu se prerađuju, frementišu i destilišu. Mala radionica još je u izgradnji, ali kazani se pretaču, burad se pune. Rakije “darosava”, “leposava” i “dikosava”, kako ih je nazvao gazda Jezdić, “već se isporučuju na nekoliko adresa. Prodaju se “bojažljivo” u nekoliko restorana.

Reklame

Ostavite komentar