Šon Pen postao ambasador

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 01 Feb 2012

Proglasivši ga počasnim ambasadorom, Haiti se zahvalio Oskarovcu Šonu Penu za svu pomoć koju je pružio ovoj karipskoj državi nakon zemljotresa 2010. godine. Predsednik Marteli se na ceremoniji našalio da novi položaj ima jednu manu – od sada će glumca morati da zovu „ambasador“.

Holivudski glumac Šon Pen imenovan je za počasnog ambasadora Haitija u znak zahvalnosti za humanitarni rad na ovom ostrvu posle zemljotresa 2010. godine, preneli su danas svetski mediji.

Oskarovcu je rešenje o imenovanju uručio predsednik Haitija Mišel Marteli na specijalnoj ceremoniji, održanoj sinoć u Nacionalnoj palati u Port-o-Prensu.

Marteli se zahvalio Penu što je pažnju javnosti usmerio ka ovoj karipskoj naciji i našalio se da je jedina mana Penovog novog položaja da više ne može za sebe da kaže da je glumac, već da će od sada morati da ga zovu „ambasador”.

Penova humanitarna organizacija J/P Hro ustanovljena je nekoliko meseci posle zemljotresa 12. januara 2010. godine i stara se o hiljadama ljudi koji su raseljeni posle katastrofe.

Reklame

1 komentar

  1. MladenBg said on 02/02/2012 at 10:02

    Tako to rade pravi umetnici i prave zvezde!

Ostavite komentar