Ceca u junu opet izlazi pred sud

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 13 Mar 2012

Ponovljeno suđenje folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu duguje 116.063 evra sa kamatama zakazano je za 5. jun pred Višim sudom u Beogradu.

svetlana ceca raznatovic na sudjenju

Taj proces bio je u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem prošle godine naložio prinudnu prodaju dela Ražnatovićkine kuće radi namirenja duga, ali je krajem januara postupak izvršenja obustavljen pošto je presuda ukinuta i naloženo novo suđenje.

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je pravosnažnu presudu nekadašnjeg Drugog opštinskog suda po kojoj je Ražnatovićeva bila obavezana da Djurkoviću navodni dug116.063 evra i pripadajuće kamate pošto je usvojio njen zahtev za reviziju.

Sudjenje po Djurkovićevoj tužbi sada će zbog vrednosti spora, odnosno visine duga biti ponovljeno pred Višim sudom u Beogradu a postupak će voditi sudija Jelena Kilibarda, objavljeno je na sajtu tog suda.

Ražnatovićkina kuća u Ljutice Bogdana je pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će uplatiti državi iznos koji joj je odredjen presudom na ime vraćanja protivpravnog prisvajanja novca od prodaje fudbalera “Obilića”.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana je u toj kući u ulici Ljutice Bogdana izdržala kaznu kućnog zatvora na koju je, posle sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osudjena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera 10 fudbalera “Obilića” i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

Državi duguje još 500.000 evra, pošto je milion evra od kazne uplatila.
Ražnatovićeva će, medjutim, pred Viši sud ići već iduće sedmice, u sredu 21. marta zbog spora sa koleginicom Jelenom Karleušom.

Na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda sešće dva dana kasnije u petak 23. marta, kao i njen zet Predrag Ocokoljić, jer im se sudi zbog vredjanja i nasilničkog ponašanja prema vlasniku fudbalskog kluba “Mladi proleter” Aleksandru Olareviću.

Reklame

Ostavite komentar