Estrada na internetu

Izvor:
Postavljeno 05 Mar 2012

Bilo da gledamo teritoriju Ex Yu ili se ograničimo samo na Srbiju može se zaključiti kako je estrada sveprisutna na netu. Lične prezentacije, društvene mreže, fan sajtovi, blogovi …. nebrojeno mnogo varijacija na istu temu. Ok, oko kvantiteta se slažemo ali, šta je sa kvalitetom !?

Estrada - pevači, pevačice, glumci, glumice, džet set

U samom startu nailazimo na predrasudu: Estrada i kvalitet su dva nespojiva pojma. Da li je zaista tako?

Ako uđemo u dublju analizu navedene pretpostavke ko zna gde ćemo završiti. Držimo se za početak, recimo ličnih internet prezentacija poznatih ličnosti. Jad i beda rekao bi neko a to i nije tako daleko od istine. Ako izuzmeo neke od “fan sajtova” na čijoj izradi se vidi uloženi trud ostaje nam gomila beskorisnih i neupotrebljivih sajtova koji nemaju ama baš nikakvu svrhu. Niti se redovno ažuriraju, niti je u njihovu izradu uložen makar i najmanji trud veći od par klikova mišem, bez korisnog sadržaja. O optimizaciji takvih sajtova ne treba ni trošiti reči.

Dok naše selebriti dame misle da posetioce na sajt dovode duboki dekoltei i prekratke (nazovi) suknje dotle muški deo estrade hvata na šarm i misli da je to dovoljno za privući posetioce. Samo ne znamo ko ih savetuje !?

Da li postaviti linkove ka lošim primerima, pitamo se ? Ma ne, nikako. Čak ni to ne zaslužuju a toliko ih ima, sve gori od goreg, da je teško i izabrati. Međutim, upravo iza najvećih imena naše estrade stoje i pravi timovi ljudi koji organizuju njihovo onlajn prisustvo. Primeri, pa dobro … zvanična prezentacija Lepe Brene pa i Svetlane Cece Ražnatović (nije plaćena reklama) mogu da ilustruju dobru web prezentaciju. Znamo šta mislite, NOVAC !?! Čisto sumnjamo, u stvari gotovo sigurno novac nije razlog tome. PROFESIONALIZAM i ulaganje u sebe čaki nakon višedecenijske karijere je ključ uspeha.

Šta je sa društvenim mrežama ? Tek tu se ne zna ni ko pije, ni ko plaća. Kao po šablonu niču fejsbuk stranice: par fotki dekoltea, pokoja (nameštena) paparaco fotka i gomila tračeva. Ako to ne upali pribegava se uvredama. Na čiji račun nije ni bitno, važno je da se izvuče koji “lajk” ili “retvit” uz gomilu komentara podrške sa obe strane zavađenih. Bar to da rade sa stilom …..

S´ vremena na vreme se napravi i neki skandal povezan sa lažnim profilima. A opet, neke naizgled nebitne stvari kao što su slike Seke Aleksić u kućnoj varijanti i to bez šminke, budu pokretači gomile rasprava i novinarskih tekstova koji pune tabloide.  Da li je u pitanju uspešna kampanja ili tek slučajna varijacija na zadatu temu ko će ga znati !? Pravi rat na fejsu i tviteru  je objavila Jelena Karleuša. Fanovi joj se dive i podržavaju je dok je oni drugi koji je mrze vređaju i nazivaju pogrdnim imenima. Žalosno i jadno!

Kako polako osećamo povećanje pulsa i nekontrolisan rast krvnog pritiska odlučujemo da prekinemo sa pisanjem/razmišljanjem na ovu temu. Možda treba prepustiti stručnjacima, pri tom mislimo na prave stručnjake, da se pozabave istom. Sve dok PR službe estradnih ličnosti ne shvate važnost i neophodnost kvalitetnog onlajn prisustva ne vredi trošiti reči. Čast izuzecima.

Reklame

Ostavite komentar