Eurosong: Željko Joksimović je favorit

Izvor: Kurir
Postavljeno 04 Mar 2012

Svetske kladionice objavile su kvote za pobedu na predstojećem Evrosongu, koji se se održati u Azerbejdžanu od 22. do 26. maja!

Bez obzira na to što je do početka takmičenja ostalo više od dva i po meseca i što većinu pesama koje će učesnici predstaviti javnost još nije imala priliku da čuje, već se nagoveštava ko će biti favoriti.

Tako, poznati kladioničari Srbiju i našeg predstavnika Željka Joksimovića (kvota 9) vide na drugom mestu, odmah iza Švedske, kojoj su dodelili najnižu kvotu.

Ostali nama poznati učenici iz država bivše SFRJ po ovoj proceni imaju znatno manje šanse da Evrosong sledeće godine organizuju u svojoj zemlji, a najgori scenario predviđaju Rambu Amadeusu iz bratske nam Crne Gore (kvota 125).

Najbolje je prošla Slovenija s kvotom 50, dok će Bosna i Hercegovina (100), Hrvatska (100) i Makedonija (100) morati da porade na sebi.

Željko Joksimović u
 izjavi za Kurir ne krije samouverenost pred svoj drugi nastup na Evrosongu.

- Voleo bih da su kladionice pogrešile za jedno mesto, ali još je rano za prave procene. Srbija je uvek favorit – poručio nam je Lane, dok je Duška Vučinić Lučić, izvršna direktorka Evrosonga za Srbiju, bila nešto opreznija:

- Ne volim previše da se oslanjam na kladionice, jer umeju često da omaše. Pogotovo u trenutku kad nisu preslušane sve pesme. Bez obzira, ovo svakako daje vetar u leđa i nadamo se da će naš predstavnik ostvariti dobre rezultate – kazala na je Lučićka.
Nadamo se da je u pravu!

Reklame

Ostavite komentar