Haus popularniji od Sarkozija

Izvor: b92.net
Postavljeno 07 Mar 2012

Oko 5,6 miliona ljudi gledalo je sinoć Sarkozijev dvoipočasovni nastup na državnoj televiziji u udarnom večernjem terminu, dok je u istom terminu seriju “Haus” sa Hju Lorijem u glavnoj ulozi gledalo 8,1 milion ljudi, pokazalo je istraživanje Mediametrie instituta. 

Sarkozijev glavni rival na predstojećim predsedničkim izborima, socijalista Fransoa Oland pojavio se na istoj televiziji – Frans 2 – u januaru i tada je privukao oko 5,5 miliona gledalaca, podseća Frans pres.

“Doktor Haus”, koga glumi Britanac Hju Lori, govori o bolničkom lekaru čovekomrscu Gregoriju Hausu koji koristi nekonvencionalne metode i često nailazi na nerazumevanje svojih mladih saradnika.

Kako je ranije saopštila televizija Foks, poslednja epizoda ove popularne američke serije planirana je za 21. maj. Tako će, tekuća, osma sezona serije “Doktor Haus”, biti poslednja sezona ove televizijske priče. 

Nakon prvih epizoda 2004, serija nije postigla zapažen uspeh, ali je vremenom postala kultna i zaštitni znak televizije Foks.

Ipak, navodi se da su poslednjih godina troškovi snimanja porasli, a gledanost opala, suprotno ovim podacima u Francuskoj.

Hju Lori je za ulogu Hausa dobio dva Zlatna globusa. Za Emi nagradu bio je nominovan šest puta.

Reklame

Ostavite komentar