Isidora udarila na Srbljanovićku: “Biljana predaje deci iako se drogira!”

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 07 Mar 2012

Iako je pre skoro 10 godina otišla s Fakulteta dramskih umetnosti, na kome je radila kao asistent, Bjelica je opet konkurisala za rad u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, ali bez uspeha!

Kako „Alo!“ saznaje, književnica je pokušala da postane docent na FDU, ali je odbijena:

- Isidora je bila neprijatno iznenađena kada je saznala da nije primljena. Ipak, ona je vedrog duha tako da se nije mnogo potresla zbog ovoga – kaže naš izvor, a informaciju nam je potvrdila i sama Isidora Bjelica.
-Tačno je da je naučno veće tajnim glasovima i bez argumentacije odlučilo da ne radim na fakultetu kao docent, iako je komisija upravo mene jednoglasno predložila kao jedinog izabranog kandidata. Ja sam ovako nešto i očekivala zato što sam nekada zbog istih tih ljudi odmah po magistriranju i otišla sa fakulteta, kada sam radila kao asistent. Očigledno se uprkos CV-u zbog koga me komisija izabrala ne uklapam jer ne koristim teške droge i ne poznajem Šoneta kao omiljena im profesorka – rekla je poznata spisateljica, a na naše pitanje da li aludira na Biljanu Srbljanović, Bjelica je odgovorila:
- Pa jasno je da sam mislila na Biljanu Srbljanović. Meni je sumanuto da neko ko konzumira teške droge i dalje radi na fakultetu i predaje deci. Ako hoće da šmrče, neka šmrče u svojoj kući i to joj niko ne brani, a da se neko takav drži kao pedagog i dalje i da čak nije održana ni sednica povodom toga, to mi nikad neće biti jasno. Znači li to da neko ko je na teškim drogama može da predaje deci? Pa to je strašno! Čula sam da je dobacivala neumesno kada je bilo glasanje. Ona je bez ijednog argumenta, izuzev ad hominem, bila protiv toga zbog našeg dugogodišnjeg sukoba jer sam već godinama ukazivala na to da mnoge njene izjave, uključujući one protiv Srba i Srbije (na kojima profitira godinama), liče kao da ih daje drogirana. Dakle, pitanje za ministra je zašto je nedavno obična učiteljica koja je konzumirala marihuanu procesuirana i suspendovana, a „sveta krava“, docent na FDU koji je na kokainu, nije? Pa da li je to normalno! Šta je trebalo da radim, da angažujem Šoneta kao preporuku, pa bih prošla? – rekla je Isidora za naš list i dodala da nju ovakve stvari ne dodiruju, ali ih smatra nepoštenim.

Do komentara Biljane Srbljanović nismo uspeli da dođemo do zaključenja ovog broja.

Reklame

1 komentar

  1. SvetlanaP said on 07/03/2012 at 10:46

    Sta covek da kaze na ovo? Pa u ovoj zemlji, “sto gore to bolje”! Samo je vazno da si u vezi…sa politickim vrhom!Mozes biti sto god hoces, da radis sto god hoces, u zemlji haosa i bezvlasca, dno postane vrh, a sistem vrednosti ne postoji! Koliko je ovo opasno….saznace  treca….cetvrta…peta generacija koja dolazi! Ovoliku stetu napraviti sopstvenom narodu je zlocin za koji ne postoji kazna!Da ima i malo svesti i mozga Srbljanovicka bi se sama povukla… ali Ego…. je preveliki….. i opcinjenost samom sobom…. a sustina u cetiri zida je nazalost…. samo ona i droga!

Ostavite komentar