Koncert Lejdi Gage u Seulu zabranjen za mlađe od 18 godina

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 31 Mar 2012

Predstojeći koncert Lejdi Gage u Seulu je zabranjen mlađima od 18 godina. Odbor za procenu medija u Južnoj Koreji zabranio je prisustvo maloletnika na Gagin koncert, jer smatraju da je jedna od njenih pesama “neprikladna” za taj uzrast.

Odluka je stigla zbog pritiska mnogih hrišćanskih udruženja, koja su zahtevale da se koncert otkaže jer Lejdi Gaga “promoviše neprimereno ponašanje” za mlade ljude, uključujući homoseksualizam i ismejavanje religijskih simbola.

Pesma koja je sporna je “Just Dance”. Ona je prošle godine u novembru od lokalnog Ministarstva za ravnopravnost polova i porodice dobila oznaku neprikladne zbog teksta o pijančenju i zabavljanju u klubu.

Koncert je trebalo da se održi 27. aprila i da označi početak Gagine nove svetske turneje, “The Born This Way Ball Tour”. Ovo je četvrti koncert nekog stranog izvođača koji je zabranjen za maloletnike u Južnoj Koreji. Prvi je bio koncert Merilina Mensona 2005. godine, a posle njega tinejdžeri nisu smeli uživo da gledaju Fifti Senta i Džej Zija 2006. godine, javlja “Korea Herald”.

Reklame

Ostavite komentar