Rolling Stones izdaju knjigu fotografija

Izvor: mtv.rs
Postavljeno 05 Mar 2012

The Rolling Stones će svoju 50. godišnjicu obeležiti (između ostalog) i izdavanjem monografije sa preko 700 fotografija – koje dokumentuju razvoj legendarnog benda od njihovog prvog nastupa pa sve do današnjih dana.

Za sada je poznato da će se u monografiji od 700 fotografija oko tri stotine biti u boji, kao i da su mnoge preuzete iz arhiva lista Daily Mirror. Neke fotografije snimio je Philip Townsend, fotograf koji je i prvi koji je snimao bend. Kako je najavljeno, u knjizi će se objaviti i “izjave članova benda”, a knjigu jednostavno nazvanu “The Rolling Stones: 50″ objaviće izdavačka kuća Thames & Hudson.

U izjavi na zvaničnom sajtu Rollingstones.com ističe se: “Ovo je naša priča o 50 fantastičnih godina. Počeli smo kao blues bend koji je nastupao po klubovima, a kasnije smo punili najveće svetske stadione nastupima koje u početku niko od nas nije mogao ni da zamisli. Ovo izdanje smo sami uređivali, a ono sadrži najbolje od najboljih fotografija i raznih pratećih materijala iz naših ličnih arhiva i drugih izvora”.

Ronnie Wood je nedavno izjavio da je bend blizu odluke da li će (ili neće) krenuti na još jednu svetsku turneju: “Bilo bi lepo, zar ne? Sada smo blizu te odluke. Ne znam šta će se desiti, ali svi osećamo da dugujemo sami sebi i drugima da tim povodom nešto i napravimo.”

Monografija “The Rolling Stones: 50″ pojaviće se u knjižarama 12. jula, na dan kada je bend održao svoj prvi koncert u poznatom londonskom klubu Marquee.

Izvor: NME.com

Reklame

Ostavite komentar