Trač ili istina: Madona prevarila siromašnu decu

Izvor: starmagazin.rs
Postavljeno 14 Mar 2012

Vlada u Malaviju optužila je Madonu da je ne konsultuje u svojim planovima da izgradi 10 novih škola u ovoj siromašnoj afričkoj državi i ocenila da pop pevačicu više interesuje sopstvena promocija nego istinsko pružanje pomoći.

Pevačica koja je usvojila dvoje dece iz Malavija, saopštila je u januaru da će njena fondacija “Rejzing Malavi”, zajedno da nevladinom organizacijom “BildOn”, izgraditi škole u kojima će se godišnje obrazovati najmanje 1.000 dece.

Portparolka malavijskog Ministarstva obrazovanja Lindiva Čide rekla je Rojtersu da se vladi “smučila” Madona.

Čide je rekla da je pevačica prošle godine odustala od izgradnje akademije za devojčice zbog previsoke cene i lošeg menadžmenta, ali da o tome nije obavestila vlasti u Malaviju.

- Sada je odlučila da saopšti da će izgraditi 10 škola, a da nije ni konsultovala vlasti, ponovo-  rekla je Čide.

- Osećamo se kao da je sve ovo zarad promocije njenog imidža i da nije u našem interesu.

Madona nije bila dostupna za komentar.

Pevačica je nameravala da izgradi umetničku školu za oko 400 devojčica u blizini glavnog grada Lilongva ali je odustala od tih planova.

- Ona nema mandat da odlučuje gde želi da izgradi školu, jer ne poznaje naše potrebe i gde mi želimo nove škole. Ona prvo mora da se konsultuje sa nama i dobije dozvolu od nas pre nego što počne sa gradnjom- upozorila je Čide.

U Malaviju živi više od pola miliona dece koja su ostala siročad zbog epidejime AIDS-a u zemlji, a UN su Malavi stavile na listu 20 najnerazvijenijih zemalja sveta.

Reklame

Ostavite komentar