Željko Josimović prelomio: Pevaću na srpskom

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 14 Mar 2012

Željko Joksimović u subotu je premijerno izveo kompoziciju kojom će predstavljati Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu, a otpevao ju je na srpskom i engleskom jeziku. Pozitivni komentari upućeni su obema verzijama, a kantautor je “prelomio” i odlučio na kom jeziku će se predstaviti Evropi.

- “Leže” mi obe verzije i nisam mogao odmah da odlučim na kom jeziku ću pevati u Azerbejdžanu. Pustio sam da prođe nekoliko dana i da čujem komentare. Zanimljivo je da su mišljenja bila bukvalno podeljena, pa sam odlučio: U Azerbejdžanu ću pevati na srpskom jeziku, rekao jeŽeljko Joksimović brojnim novinarima koji su se okupili da sa kantautorom podele prve impresije o ovogodišnjoj takmičarkoj kompoziciji.

Željko je i objasnio zašto se odlučio za srpski jezik:

- Mislim da se najbolja ekspresija i emocija ipak više osećaju kada pevam na srpskom jeziku. Uostalom, i Marija Šerifović je pevala na srpskom i pobedila. Nije toliko važno da publika razume tekst koliko je bitno da prepoznaju emociju, a smatramo da je ona izraženija kada se peva na našem jeziku.

Zanimljivo je da Željko i njegov tim neće imati promotivnu turneju jer ga, kako je naveo, Evropa već dobro poznaje, a i trebalo bi maksimalno smanjiti troškove. Ipak, snimiće video klip pesme i potrudiće se da najlepšu razglednicu Srbije predstavi Azerbejdžanu i Evropi.

- Mnogi su me pitali kako to da opet idem na Eurosong. Pa to je moj posao, to je muzika, ono čime se bavim. To je kao kada biste fudbalera pitali zašto već treću sezonu igra za reprezentaciju. Ja ponosno branim boje svoje zemlje, i siguran sam da ćemo pobediti, rekao je kroz smeh Joksimović.

Reklame

Ostavite komentar