Grand festival: Da li je takmičenje regularno !?

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 26 Apr 2012

Strasti oko četvrtog Grand festivala se ne smiruju – neki učesnici su besni, drugi razočarani plasmanom, a treći se spremaju za finale. Saša Popović je pred početak takmičenja izjavio da je od pristiglih 350 kompozicija, koliko je stiglo na adresu Grand produkcije, 55 ušlo u uži izbor, te da će publici biti predstavljene samo nove do sada neizvođene pesme.

Grupa “Trik FX” diskvalifikovana jer je svoju takmičarsku numeru “Epidemija” izvela na jednom nastupu i postavila na video kanal You Tube, što nije u skladu sa pravilima festivala.

“Grupa “Trik FX” je diskvalifikovana jer je takmičarsku pesmu postavila na You Tube i do sada ju je slušao veliki broj ljudi. To je protivno pravilima ovog festivala i svako slično ponašanje biće sankcionisano”, rekao je direktor Grand produkcije Saša Popović pre početka ovogodišnjeg festivala.

Međutim, izgleda da ovo pravilo nije važilo za sve učesnike. Pevač Marko Bulat sinoć je na velikoj sceni Granda u Košutnjaku izveo pesmu “Četiri sina”, ali se nama čini da ovo, ipak, nije bilo premijerno izvođenje ove numere. Da, da neki su je čuli dok ju je pevao u studiju, takmičari i novinari na generalnoj probi, a većina gledalaca sinoć u direktnom televizijskom prenosu. Ipak, mnogi su ovu pesmu slušali i uz nju se ludo provodili na Markovom nastupu u jednoj diskoteci još pretprošle zime. Naime, “live” verzija pesme “Četiri sina” i snimak sa Bulatovog nastupa postavljena je na You Tube još 9. februara 2011. godine i snimak je pogledan oko 4.600 puta.  Možda to nije dovoljan broj pregleda za diskvalifikaciju?
Podsetićemo, pesma “Epidemija” grupe “Trik FX” na ovom kanalu je neposredno pred diskvalifikaciju imala oko 3.000 pregleda.

Reklame

Ostavite komentar