Kako je Ejmi Vajnhaus spiskala bogatstvo

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 01 Apr 2012

Ejmi Vajnhaus iza sebe nije ostavila testament, ali je uvidom u imovinska dokumenta otkriveno da je novca ima mnogo manje nego što je zaradila. Imovina pevačice, koja je preminula u julu prošle godine, procenjena je na 4.257.580 funti, a nakon otplate poreza i dugova ostaje nešto manje od tri miliona funti.

bogatstvo ejmi vajnhaus

Svi su očekivali da će njenim roditeljima, koji su nasledili novac, ostati mnogo više, jer se za života pevačice procenjivalo da poseduje oko 15 miliona funti.

“Ejmi je bila nesebična”, izjavio je njen prijatelj Aleks Foden, dodajući da je često plaćala, pored svoje, za njegovu drogu, njihova odvikavanja, pa čak i Aleksovu stanarinu.

“Pre nego što je Ejmi umrla, njen novac se rasipao na sve strane. Ona je bila kao beba, nije mogla da prestane da ga deli drugima i Mič je znao da je već potrošila veliki deo.”

Aleks kaže da je Ejmi živela u kući od 1,8 miliona dolara, da je trošila po 20.000 funti u samo jednom odlasku u kupovinu, obezbeđenje je plaćala 250 funti po danu…

“Petomesečni boravak u Santa Luciji je platila oko pola miliona funti, jer jedno noćenje košta 2.000 funti. Osim toga, davala je novac za sve humanitarne projekte za koje su je pitali, a njen bivši muž Blejk Filder Sivil je svaki put kada je dolazio u posetu uzimao po 150 funti za taksi…”

Aleks kaže da Ejmi nikad nije obraćala pažnju na novac i da je u periodu kad je uzimala drogu, dnevno trošila i po hiljadu funti.

“Mislim da je u periodu od 2006. do 2008. sigurno potrošila milion funti, a samo jedno moje lečenje je platila 130.000. Njoj to nije bio problem, želela je da pomogne na bilo koji način. Kada je ona imala imali su svi oko nje.”

Pored trošenja na drogu, prijatelje, kupovinu… Ejmi je mesečno izdvajala još 1.000 funti za održavanje mačaka koje su joj bile omiljene životinje.

Kada se sve to sabere, pevačica je za samo četiri godine spiskala oko 10 miliona, od čega je godišnje trošila oko milion na narkotike i približno toliko na lečanja sa kojih je najčešće odlazila posle samo nekoliko dana.

Reklame

Ostavite komentar