Tamara Miladinović, voditeljka TV Delta, nastradala u požaru u “Kontrastu”

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 01 Apr 2012

U stravičnom požaru koji je izbio u novosadskoj diskoteci “Kontrast”, među šestoro poginulih bila je Tamara Miladinović, novinarka i voditeljka RTV “Delta”. Ova televizija zbog ove tragedije obustavila je danas emitovanje programa.

Miladinovićeva, koja je imala 25 godina, završavala je i Filozofski fakultet u Novom Sadu. U toku svoje karijere vodila je različite emisije na “Delti”, uradila je intervjue sa mnogim poznatim ličnostima sa naše estradne scene i svi su je poznavali kao brzu, sposobnu, vrednu i energičnu osobu.

Nažalost, u trenutku kada je izbio požar, oko dva časa iza ponoći, u diskoteci “Kontrast” bilo je više od 300 posetilaca, a prema prvim informacijama loše instalacije na bini bile su razlog što je otpočela ova tragedija.
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da veruje da će istraga pokazati da li postoji krivac za tragediju u kojoj je poginulo šestoro mladih u diskoteci u Novom Sadu i da će oni koji su krivi za tu nesreću odgovarati.
“Verujem da će istraga pokazati da li postoji jasno definisan krivac i da će oni koji su krivi za to što se desilo odgovarati”, rekao je Tadić novinarima prilikom obilaska farme muznih krava na imanju Poljoprivrednog kombinata Beograd.

Iako su vatrogasci stigli četiri minuta po pozivu, spasa za šestoro mladih više nije bilo jer se požar proširio izuzetno brzo. Prvi rezultati istrage ukazuju da je požar izbio iza bine, na kojoj je u tom trenutku nastupao “Akapulko bend”. Čim je izbila vatra kod bine, gosti, kojih je bilo oko 350 u lokalu, uspaničili su se i počeli da beže od plamena. Neki od njih su se spasili tako što su kroz provukli se i izašli kroz prozor toaleta u prizemlju lokala.
Veruje se da je jedna žrtva na taj način pokušala da se spase, ali da se ugušila pre nego što je uspela da izađe kroz prozor toaleta.
Portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu Biljana Lazić saopštila je da su identifikovani nastradali Marina Aničić (1987), Tamara Miladinović (1987), Milena Damaci (1986), Zoran Ignjatović (1984), Marko Pavlović (1983) i Renato Vuković (1991).

Starleta Stanija Dobrojević  pukom slučajnošću izbegla je, kako kaže, izlazak u klub, gde je noćas poginula Tamara Miladinović.

“Sinoć sam htela sa društvom da izađem u grad i pitala sam gde se pušta naša muzika jer bih tamo izašla. Oni mi kažu da je najbolja muzika u “Kontrastu” i mi smo planirali tamo da izađemo. Jutros kada sam videla vest srećna sam što nisam otišla. Uveče sam se vraćala sa snimanja neke emisije i bila sam umorna i nisam imala snage da izađem. Sam Bog me je sačuvao od opasnosti”, ispričala je Stanija za “Pulsonline”.

Reklame

Ostavite komentar