Grand festival: Saša Popović u finansijskom minusu

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 10 May 2012

Ko kaže da je estrada uvek isplativa?! Direktor “Grand produkcije” Saša Popović bezbroj puta je pokazao da su mu poštenje i profesionalizam uvek na prvom mestu, pa je u skladu s tim samo nekoliko dana nakon “Grand festivala” krenuo sa uplaćivanjem novčanih nagrada koje su osvojili učesnici, a koje su njegovoj firmi čist trošak.


Naime, Popović je u intervjuu za “Vesti onlajn” otkrio da je zbog festivala ušao u minus!

“Da nemam para, ja bih ih pozajmio da isplatim nagrade. Nema čekanja i nema kompenzacije. Evo, vidite i sami, prvih sedmoro su došli da potpišu ugovore, a na osnovu toga će za dan ili dva moći da podignu novac koji im sleduje. Zakon o festivalima i zakon o nagradama kažu da svih 55.000 evra, koliki je bio ovogodišnji fond za nagrade na ‘Grand festivalu’, mora biti isplaćen istog dana, u isto vreme. Finansijski efekat je čist minus. Ali, to nije nikakvo iznenađenje. ‘Grand’ i nije organizovao ovaj festival da bi zaradio jer na festivalu nema od čega da se zaradi. Diskografija je u velikoj krizi, pevači ne samo da retko snimaju albume, nego sve ređe snimaju i pesme. Pesme su postale skupe, pevači slabo rade u odnosu na period od pre nekoliko godina. Cilj nam je bio da pevači predstave nove pesme, a nama, kako rekoh, čist minus”, rekao je Popović.

Direktor “Grand produkcije” nije bio upućen u to da su Marko Bulat i Toma Panters nastupili sa već snimljenim pesmama. “To za ‘Panterse’ prvi put čujem. I Bulat i ‘Pantersi’ bi bili diskvalifikovani da su ušli u finale. Zaista ne mogu sve da kontrolišem. Recimo, dođe čovek, donese pesmu za koju kaže da je njegovo autorsko delo, a presnimio je neku grčku ili tursku kompoziciju! Kako da znam celokupni grčki ili turski muzički opus? Mi smo proverili sve što smo mogli. Smatrali smo da autori i pevači imaju dovoljno morala i poštovanja da nam predstave samo nove pesme”, izjavio je Saša i prokometarisao kukanje Milana Topalovića Topalka, koji se žali kako ga je porez uništio. “Ja sigurno plaćam najveći porez na estradi. I kao Saša Popović, privatno lice, i kao ‘Grand’, ali ne kukam. A što se tiče Topalovića, svi znamo kako, odakle i s kakvim finansijskim statusom je došao u ‘Grand’. Na ‘Zvezdama Granda’ je osvojio drugo mesto, poslali smo ga u rijaliti ‘Farma’, gde je pobedio i osvojio 100.000 evra. Od toga je ‘Grandu’ trebalo da pripadne polovina, ali mi od njegove nagrade nismo uzeli ni paru. Zatim je pobedio na ‘Grand festivalu’, dobio je novčanu nagradu. Mnogo je zaradio, a ko zaradi, mora i porez da plati!”, zaključio je Popović.

Eh, da svi imućni ljudi u Srbiji tako razmišljaju, odnosno plaćaju porez, gde bi nam bio kraj…

Inače, Popović tvrdi da “Grand” nema nikakve veze s politikom:
“Mi smo apolitična firma. Nismo se priklonili nijednoj partiji i ne navijamo ni za koga. Pošto je to poznato svima, niko nas ne zove, ne vrbuje. Sa svim političkim partijama smo u korektnim odnosima, ‘Grand’ je privatni servis građana i naše je da ih zabavimo. Početkom osamdesetih, kad je Brena bila enormno popularna, bilo je velikih pritisaka od strane Komunističke partije. Čak je Milka Planinc u dva navrata dolazila da nas nagovori da uđemo u KPJ. Bilo je to jednom u Tivoliju, u Ljubljani, a drugi put u Zagrebu. Kasnije je Ante Marković pokušao da nas privoli na svoju stranu. Pokušale su da nas privuku i vlasti posle njega, a bilo je toga i na početku Miloševićeve vladavine. Sada nas više niko ne dira”, prokomentarisao je direktor najmoćnije diskografske kuće u regionu.

Reklame

Ostavite komentar