Jelena Bačić Alimpić: Povlačim se s televizije

Izvor: Kurir
Postavljeno 09 May 2012

Autorka bestselera „Ringišpil“, voditeljka Jelena Bačić Alimpić, ponosno predstavlja svoj nov roman „Pismo gospođe Vilme“ i nada se da će on biti uspešniji od prethodnog. Ako se to desi, povući će se s malih ekrana! Knjiga je puštena u prodaju 3. maja, a zvanična promocija biće održana sutra u „Vili Jeleni“.

- „Ringišpil“ je postigao neverovatan uspeh! Prodat je u više od 50.000 primeraka do sada i to me je, naravno, podstaklo da napišem nov roman. On je dobio zaista pozitivne komentare, kako od kritičara tako i od čitalaca, koji su meni važniji jer su nepotkupljivi, jer su oni jedine prave sudije i ova knjiga je za njih.

Kad vas je tako dobro krenulo, hoćete li se povući s televizije?
- Planiram i treći roman, pogotovo ako ovaj prođe dobro kao „Ringišpil“. Bilo bi lepo kada bi ova zemlja bila malo stabilnija i kada bih mogla od toga da živim… Ali ako „Pismo gospođe Vilme“ krene stopama „Ringišpila“, gledaoci me neće više videti na televiziji, što je moja velika želja. Zasitila sam se. Već 25 godina sam pred kamerama, a slikanja mi je preko glave.

♦ Koju poruku šaljete „Pismom gospođe Vilme“?
- Pišem o onome što se izgubilo, što smo pomalo zanemarili. Priča je o jednoj vojvođanskoj građanskoj porodici, koja nije bila sjajna, koja je imala svoje tajne, zabranjene ljubavi, površna prijateljstva… Poruka je da moramo spoznati ko smo zapravo, da su te porodične vrednosti najvažnije i da to treba da sačuvamo.

Reklame

1 komentar

  1. MarijanaM said on 10/05/2012 at 07:09

    Super, jedan davez manje!

Ostavite komentar