Ko su modne ikone po Saši Vidiću ?

Izvor: opera-17.com
Postavljeno 21 May 2012

Modni kreator Saša Vidić u poslednjih nekoliko nedelja stalno je u centru pažnje, ali ovog puta to nije zbog njegovih modnih kreacija, već zbog medijskog prepucavanja sa manekenkom Sandrom Obradović i njenom prvom revijom maturskih haljina.

Saša je progovorio za magazin “Svet” i otkrio zašto mu smeta kada mnoge javne ličnosti požele da se bave modom.

- Te žene koje ne znaju šta bi sa sobom pa se hvataju mode kao da je to profesija za koju ni talenat ni znanje nisu potrebni, bolje da ostanu kod kuće i smisle nešto drugo. Na šta to liči? Malo pijem kafu, malo skoknem do Vinče da se bavim nuklearnim istraživanjima. Sve profesije trpe kada ih zaposednu amateri i neznalice. Moda je, valjda zbog svoje izloženosti, pravi mamac za mediokritete. U Srbiji naročito. Moda, politika i estrada. Za mene je to strašno uvredljivo.

Saša trenutno radi za folk divu Svetlanu Cecu Ražnatović, koju stilizuje za njenu evropsku turneju “Ljubav Živi”, a posle nekoliko negativnih komentara u prethodnom periodu na račun pop dive Jelene Karleušeon kaže da je njegovo konačno mišljenje o njoj sledeće:

- Njen ukus i dar za modu su nesporni. Nema zavaravanja jer ipak su iza nje godine provedene na estradi, godine putovanja, guglanja i istraživanja po modnim magazinima. I odlično je izučila zanat. Dobro krade i još bolje kapira šta je moda. Takođe, činjenica je da ona hiljadu puta bolje izgleda kada se sama obuče nego kada joj neko drugi u tome pomaže.

Na pitanje da li je pretenciozno reći da Srbija ima modne ikone kreator je rekao da ipak postoje žene na koje se mlade devojke ugledaju.

- Ceca, Jelena i Seka odlično su podelile to tržište i svu tu decu. Devojke i žene se vrlo uspešno ugledaju na njih. Druga su priča ove koje bi se danas bavile jednim, a sutra drugim samo da bi opstale u javnoj sferi. Tu nema kvaliteta, a samim tim ni opstanka. Ali blamiranja svakako ima - rekao je Vidić za “Svet”.

Reklame

Ostavite komentar