Konjičke trke nova pasija Snežane Babić Sneki

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 03 May 2012

Stopama Ljubiše Buhe i Severine Vučković krenula je i pevačica Snežana Babić, a da ne bude zabune, Sneki nije započela biznis, niti se udala, već je počela da se bavi konjičkim trkama, na kojima je proteklog vikenda njen konj Džera osvojio drugo mesto.

A kao i Seve nekada, Sneki je nedavno na poklon dobila galopera Džeru od svog emotivnog partnera, te isto kao i Čume svoju strast prema konjima rešila je da realizuje na pravi način – kroz konjičke trke.
- Istina je da su u nedelju organizovane konjičke trke na Hipodromu i da je moj konj Džera Ljubin, kako mu je pravo ime, osvojio drugo mesto. Prvo mu je izmaklo za dlaku, ali ovo je tek početak sezone i već sledeće nedelje ga očekuje nova trka. I ja sam veoma zahvalna džokeju koji je na ovoj trci jahao Džeru, kao i treneru koji se pobrinuo da moj konj bude u odličnoj formi – za „Alo!“ je izjavila Sneki, koja je otkrila i da se razume u konje.
- On je odličan galoper, punokrvni konj koji je uzgajan za trke i ima specijalni režim ishrane. Star je četiri godine i onaj ko se razume u konje zna da su to najbolje godine da se ove životinje usmere na trke. Ja sam u nedelju Džeru gledala iz Kraljeve tribine i zaista sam bila ponosna – kaže Babićeva, koja je konja dobila na poklon, ali nam ipak nije otkrila od koga.

- Džeru sam dobila od meni veoma drage osobe i to je sve što ću reći – izjavila je Snežana, koja je ljubav prema konjima nasledila od svog dede.
- Moj deda je imao konje i još kao mala sam veoma zavolela te životinje. Isada redovno jašem konje, rekreativno, jer me opuštaju. I sa Džerom s vremena na vreme napravim poneki krug, htela sam u ponedeljak da jašem, ali on je bio malo umoran od trke – kaže Sneki, koja se ipak ne kladi na konjičkim trkama i veliki je protivnik toga.
- Nisam se kladila na Džeru i neću. Hvala bogu, kladionice ne postoje na Hipodromu i koliko znam neće ih ni biti. Konjičke trke su za mene sport i ovde ih prati odabran i sofisticiran krug ljudi – dodala je Snežana Babić za „Alo!“.

 

Cena konja od 4.000 do 150.000 evra!

Pevačica Snežana Babić, koja je svog galopera Džeru dobila na poklon, ipak zna kolika je njegova cena, ali to nije želela da otkrije, samo je demantovala nedavna pisanja da njen galoper košta 50.000 evra.
- Cifru vam zaista ne mogu reći, ali je to mnogo manje od one cifre koja se pojavljivala u medijima – rekla nam je Sneki, a jedan od uzgajivača nam je otkrio da cenu konja određuju njegovi geni:
- Cena galopera zavisi od pedigrea, pa može da se kreće od 4.000 do 150.000 evra – rekao nam je jedan odgajivač ovih plemenitih životinja.

Reklame

Ostavite komentar