Novi štrajk na TV Avala

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 04 May 2012

Posle dva meseca od početka rada i prekida štrajka (22.februara 2012.) u koji su radnici ušli zbog neisplaćenih zarada i honorara, zaposleni na televiziji Avala su danas 04.05.2012. obustavili realizaciju „živog“ programa.

Razlog za ovakav potez je to što menadžment nije ispoštovao dogovor i isplatio zaostale zarade, kao i zarade za period od prekida štrajka do danas.

Zaposlenima se duguju, za stalno zaposlene plate od decembra 2011., dok se honorarnim saradnicima duguje od novembra 2011.

- Podsećamo javnost, da je štrajk prekinut zbog čvrstih obećanja vlasnika Televizije Avala, datih pred članovima Republičke- radiodifuzne agencije da će do 01. aprila isplatiti sva dugovanja prema zaposlenima i konsolidovati televiziju. Iz tih razloga i obećanja, zaposleni su prekinuli štrajk. Dva meseca kasnije, sa dve „izgubljene“ plate za dva meseca štrajka, radnici televizije nalaze se u težoj situaciji nego pre početka štrajka u decembru 2011.

Apelujemo na predstavnike vlasti i nadležne institucije da ispitaju pozadinu poslovanja i kako je moguće da se nekažnjeno radnicima ne isplaćuju zarade u tako velikom vremenskom periodu – navodi se u saopštenju zaposlenih Televizije Avala.

Reklame

Ostavite komentar