Prijatelji pevali za Jadranku

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 13 May 2012

Banjalučki „Borik“ – mesto gde su nekada rukometaši Borca i legendarni bokser Marjan Beneš osvajali evropske titule - u subotu je ponovo eksplodirao. „Detonaciju“ radosti, emocija i prijatne jeze izazvali su učesnici muzičkog spektakla, koncerta solidarnosti sa obolelom Jadrankom Stojaković, koji su u krajišku lepoticu stigli iz skoro svih delova bivše države.

Među više od dvadeset pevača i grupa bio je i legendarni Kemal Monteno, kome je ovo bio prvi susret sa publikom posle srčanih problema koji su mu otkriveni uoči Nove godine. Nije mogao da miruje – pevao je zbog Jadranke.

A i publika je dala sve od sebe. Oko 5.000 Banjalučana i gostiju iz regiona napunili su dvoranu zbog onih koje vole, ali i zbog solidarnosti sa Jadrankom koja je sa njima oduvek bila u tajnoj vezi. Cena ulaznice je bila 10 KM.

- Skoro da oka nisam sklopila – kazala je Jadranka Stojaković za „Novosti“ posle neprospavane noći. – Osećaj uzbuđenosti nije me napuštao ni nakon koncerta. Veliki je to bio emocionalni naboj. Znala sam ja da će doći moji vršnjaci, a kada sam ugledala Montena, nisam se mogla suzdržati, pa je pala i pokoja suza. Oduševili su me ovi mladi za koje sam samo čula od mojih medicinskih sestara, jer sam više od 20 godina boravila u Japanu.

Prihod sa koncerta solidarnosti namenjen je lečenju Jadranke Stojaković, a podržale su ga i njegovom održavanju pomogle mnogobrojne institucije i organizacije: Kabinet predsednika Republike, Vlada RS… Grad Banjaluka joj je priredio posebno uzbuđenje: otkupiće i obezbediti joj prikladan stan koji će Jadranka da koristi u daljem oporavku.

- Ovaj koncert predstavlja podršku našeg kolektiva oboleloj koleginici, jer je Jadranka urednica naše muzičke produkcije, gde radi na otkrivanju mladih talenata. Sav novac koji smo prikupili biće namenjen njenom oporavku, a ovim koncertom smo pokazali da možemo da postignemo dalekosežne humanitarne domete – kaže Dragan Davidović, generalni direktor RT RS – organizator koncerta.

On je dodao da je na humanom putu oporavka Jadranke Stojaković, Zavod za ortopediju „Dr Miroslav Zotović“ iz Slatine nezabilazan faktor, jer je ovaj kolektiv svojoj pacijentkinji besplatno ustupio apartman i sve stručne i zdravstvene resurse.

Jadranka Stojaković nam je saopštila da će uskoro otputovati u Zagreb, gde će biti pregledana u jednoj specijalističkoj ortopedskoj klinici. Veruje da će stručnjaci i specijalisti dati dijagnozu i odrediti dalji tok lečenja. Ostaje nada svih koji je vole, , da će ova istinska heriona opet stati na svoje noge i – ponovo koračati.

Zvezda večeri je bila omiljena pevačica – Jadranka Stojaković.

Reklame

Ostavite komentar