Gagi Fanki Dži u problemu …

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 07 Jun 2012

Srpski muzički plagijatori nekada su “inspiraciju i motive pozajmljivali” sa Bliskog istoka, iz Grčke, Turske, Azerbejdžana, Portugala… Čini se da su kriza i bezobrazluk učinili svoje, pa su “autori” počeli da čerupaju i od srpskih autora. Najnoviji hit grupe “Fanki Dži” zapravo je ukradena pesma, a Gagi Đogani je čak išao i dotle da je novi singl promovisao proteklg vikenda na Pinku.

U emisiji Lee Kiš Gagi Đogani promovisao svoj novi singl, kao najavu za CD sa novim pevačicama – igračicama. Kompozicija “Nije meni ljubav” ukradena je od kompozitora Baneta Opačića, koji je ovu pesmu 2005. godine napisao za crnogorskog izvođača Milana Otaševića, kada je i izdata za VIP produkciju. Originalni naziv pesme je “Dobra”, a Gagi je u svojoj verziji promenio tekst, dok je kompoziciju i aranžman isplagirao do najsitnijih detalja.

Publishing kuća Baneta Opačića – Dream Housestopirala je štampanje novog CD-a Funky G-a, koji je trebalo da bude objavljen u izdanju City records-a. Zaposleni u ovoj izdavačkoj kući nisu znali da je pesma ukradena, pa je na sreću sprečena veća šteta, jer CD još uvek nije ušao u proizvodnju.

U Dream house-u su nam rekli da su iznenađeni ovim bezobrazlukom, da nisu očekivali da Gagi ukrade domaću pesmu aktuelnog i afirmisanog autora. Da li će protiv njega podneti tužbu odluku će doneti Bane Opačić – rekli su za Telegraf u ovoj izdavačkoj kući.

Reklame

1 komentar

  1. MarijanaM said on 08/06/2012 at 08:47

    Ha, ha, ha,…. tako je to kada ispodprosecni i netalentovani “cine javnu muzicku scenu” Ko slusa te pesma….. sacuvaj boze”

Ostavite komentar