Godišnjica smrti Majkla Džeksona

Izvor: moondo.rs
Postavljeno 25 Jun 2012

Majkl Džekson (50) umro je u svom krevetu 25. juna 2009, nakon što je uzeo preveliku dozu propofola koji nije smeo da ima kod sebe. Njegov lekar Konrad Marej proglašen je krivim za ubistvo iz nehata, i trenutno izdržava zatvorsku kaznu.

On je Džeksonu omogućio pristup propofolu, anestetiku koji se koristi u bolničkim uslovima, a zatim ga ostavio samog. Kralj popa preminuo je od prevelike doze tog leka, a da li ga je ubrizgao samom sebi, ili mu ga je dao lekar, verovatno nikada nećemo saznati. Doktor Marej pred sudom je rekao da nije kriv, ali je odbio da svedoči.

Džekson je za sobom ostavio troje dece, Majkla “Princa” (15), Paris (14) i desetogodišnjeg Princa, čiji je nadimak “Ćebence”. Prvo dvoje dece dobio je iz braka sa medicinskom sestrom Deborom Rou, dok identitet surogat-majke koja je rodila mlađeg sina nikada nije otkrio.

Deca su pod starateljstvom pevačeve majke Ketrin, i pokušavaju da nastave normalan život, koliko je to moguće. Ćerka Paris nedavno je gostovala kod Opre Vinfri i izjavila kako je svašta u životu sa slavnim ocem bilo neobično.

“Rekao nam je da on nije imao detinjstvo, i da je želeo da mi uživamo u našem što je više moguće. Jeste nam bilo čudno što smo morali da nosimo maske kada idemo napolje, ali sada shvatam šta je tata time želeo da postigne. Sačuvao je naša lica, našu privatnost, i omogućio nam da možemo normalno da idemo u igraonice i restorane brze hrane, bez da nas neko prepozna”, rekla je Paris.

Džekson je 2009. pripremao veliku “This is it” turneju, koja bi na najspektakularniji način predstavila njegovu dotadašnju karijeru stotinama hiljada fanova širom sveta. Nakon njegove iznenadne smrti, njegova braća s kojom je bio u grupi Jackson 5 najavljivala su da će Majkl “krenuti” sa njima na turneju u vidu holograma, ali od realizacije tih planova još uvek nema ništa.

Džeksonov lekar osuđen je u novembru prošle godine na četiri godine zatvora. Dok zagriženi fanovi kralja popa smatraju da mu ni doživotna ne bi bila dovoljna kazna, mnogi Džeksonovu smrt pripisuju “navici” poznatih da sami sebi izigravaju lekare, uzimaju lekove koji im ne trebaju i odokativno odmeravaju doze.

Takve navike odnele su već nekoliko života iz sveta šoubiznisa, pošto su od lekova koje su uzimali na svoju ruku preminuli i Ana Nikol Smit i Hit Ledžer. Autopsija je utvrdila da je Džekson bio “hodajuća apoteka”, da je dnevno gutao najmanje po šaku lekova, i da je bilo pitanje vremena kada bi mu srce samo otkazalo od takvog života.

Reklame

Ostavite komentar