Slabo interesovanje posetilaca za EXIT festival

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 18 Jun 2012

Čini se da je najveći muzički festival u ovom delu Evrope u problemima! Naime, ostalo je manje od mesec dana do početka 13. po redu Exita, a nijedan hostel, niti hotel nisu bukirani, a oni koji su godinama unazad bez problema izdavali privatni smeštaj, sada su ostali “kratkih rukava”.

Osim toga, taksisti najavljuju blokadu grada tokom trajanja festivala…
Grupa novosadskih taksista nezadovoljnih radom nekoliko sindikalnih udruženja, planira da samostalno organizuje blokadu ključnih saobraćajnih tačaka u gradu tokom trajanja Exit festivala, kako bi skrenuli pažnju na niske i ekonomski neisplative cene.

Kako za Novine novosadske kaže sagovornik koji je želeo da ostane anoniman, osamdesetak novosadskih taksista spremno je da u potpunosti obustavi rad i blokira Bulevar Mihajla Pupina, kao i još nekoliko bitnih raskrsnica u gradu, jer je sramota da “rade za benzinske pumpe i automehaničare”, kao i da je nedopustivo “da strance koji su došli da ostave 300 ili 400 evra voze po najjeftinijim cenama u Evropi, u momentu kada srpska privreda propada”.
“Zahtevamo da grad poveća minimalnu cenu naših usluga jer ona nije u skladu sa ekonomskom i tržišnom situacijom, zbog čega nam je ugroženo pravo na rad, ali i da se izbori sa nelojalnom konkurencijom, taksistima bez dozvola, kao i linijskim prevoznicima, koji ne postoje kao zakonska kategorija. Ako ne bude bilo drugog načina, ispaštaće građani Novog Sada i turisti, zbog bahatosti gradskih vlasti”, kaže on.
Inače, da li zbog ekonomske krize ili predvidljivog sadržaja, ili, možda, sujverni bi rekli, zbog nesrećnog broja 13, buka oko Exita ove godine znatno je splasnula. Sva je prilika da će festival, koji se u Novom Sadu, od 12. do 15. jula, ove godine održava po trinaesti put, zato biti naslabije posećen do sad, o čemu svedoči i to što su smeštaji po gradu i Petrovaradinu, koji su prethodnih godina bili rezervisani već u januaru, još uvek slobodni!
Reporteri “Novosti” pozvali su oko 20 oglasa – od onih za izdavanje soba, kuća, vikendica, do hostela i hotela, u različitim delovima grada i po različitim cenama – i niko od njih još nema rezervacije za festival, a kako su ocenili, interesovanje je “ravno nuli”.

Vladica Dadai iz Petrovaradina izdaje ogromnu kuću, na svega 100 metara od ulaza na festival, u Ulici Koste Nađa. Od drugog Exita, već deset godina ona izdaje kuću u rentu, a ovo je prvi put da nema zainteresovanih za ovako primamljivu lokaciju.

“Oglas smo dali u februaru i zatečeni smo što se ama baš niko ne javlja na njega”, kaže Vladica za “Novosti”.“Pre smo za samo nekoliko dana izdavali celu kuću, a verovatno da ćemo, ukoliko se do početka festivala niko ne javi, dati i za mnogo manje para, samo da nešto uspemo da zaradimo.”
I u hostelima vlada prilično rasulo. Vlasnici su razočarani jer računaju na značajnu zaradu u ovom periodu godine, a u najužem centru grada sobe niko nije “bukirao”.

“U poslednje četiri godine opada interesovanje, to je očigledno”, kaže Marina, vlasnica hostela “Marina”. “Pre četiri godine kod mene su sve sobe bile rezervisane već od januara, sledeće godine u martu, prošle u maju, a evo sad ništa. Niko čak i ne zove!”

U hotelu “Sajam” kažu da su se svake godine radovali Exitu zbog izuzetno dobrog odziva turista. Ove, međutim, nijedna soba još nije rezervisana, a apartmani koji su bili “bukirani” početkom godine, u međuvremenu su otkazani. U hotelu “Vojvodina” takođe su potvrdili da je interesovanje prilično slabo. Pune kapacitete imaju jedino “Park” i “Leopold”, gde tradicionalno borave izvođači, gosti i ostale VIP zvanice Exita.

“Naša politika je takva da ne objavljujemo podatke o prodaji karata sve dok festival ne prođe”, kaže Bojana Kovačević iz Exita. “Mogu samo reći da je decembarska kampanja za festival bila dobra i da je tada prodato 6.000 ulaznica za kratko vreme.”

Reklame

Ostavite komentar